• Informacje na temat:

    tania masa do ciasta

Przepisy na temat: tania masa do ciasta
  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...°C). Zrób polewy. Margarynę rozpuść w rondelku, dodaj do niej mleko w proszku rozrobione odrobiną wody i cukier, podgrzewaj mieszając. Gdy masa będzie jednolita i gęsta, do połowy dodaj kakao. Ciasto posyp(...). Stale mieszając, podgrzewaj na wolnym ogniu (ale nie pozwól, by masa się zagotowała). Kiedy w masie zauważysz pęcherzyki powietrza, zdejmij rondel z ognia. Ostudź masę, od czasu do czasu ją mieszając...

  • Chodziło za mną coś kremówkowego, karpatkowego tylko nie mogłam ostatecznie podjąć decyzji. W związku z deficytem jajecznym decyzja podjęła się sama. W związku z upałami i ogólnym brakiem energii konieczna też była modyfikacja. Zamiast ciasta francuskiego, którego przygotowanie trwa… trochę zdecydowałam się na ciasto półfrancuskie na twarożku. Może nie listkuje się aż tam dobrze jak francuskie (w sumie to w każdej z warstw powstają 3 – 4 listki i jeżeli nie mamy ręki do francuskiego to lepiej...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...kremówki ●2 łyżki chrzanu ●40 dag ciasta franc. ●żółtko ●kminek i majeranek Sposób przygotowania: Boczek zalej wodą, dodaj pietruszkę, seler, cebulę i ugotuj. Z wywaru wyjmij boczek i warzywa. Dolej(...):  ●25 dag wędzonego boczku ●0,5 l zakwasu na żur ●2 ząbki czosnku ●4 łyżki ugotowanych, startych buraków ●śmietana do zup ●30 dag ciasta francuskiego ●żółtko ●kminek i majeranek ●olej Sposób...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Brownie idealne - wypiekaj powoli

    ...efekt uzyskamy za sprawą odpowiedniego połączenia jajek i cukru. Masa powinna być właściwie ubita, zyskać objętość, ale nie za dużą, bo wtedy wyrośnie nam puszyste ciasto czekoladowe, a nie brownie" - wyjaśnia. Kate Jenkins przypomina również, aby blacha do ciasta nie była zbyt głęboka. Najlepiej, żeby ciasto miało 5-6 centymetrów grubości. Całość można wzbogacić o różnorodne dodatki. Z brownie...

  • CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Masa idealna do tworzenia dekoracji i pokrywania nią tortów w stylu angielskim. Robi się ją szybko, a składniki wbrew pozorom są ogólnodostępne. Jest o wiele tańsza niż ta już gotowa dostępna w niektórych sklepach!

Artykuły na temat: tania masa do ciasta
  • Ziemniaczana tarta z boczkiem

    Tania, smaczna i pożywna - jeśli szukasz pomysłu na obiad, właśnie taka jest tarta z boczkiem i ziemniakami.

  • Lukrowana babka piaskowa

    ...drewnianą łyżką. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki śmietany. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką. Piec ok. 50 min w temp. 175ºC. Polukrować i udekorować. Zobacz...

  • Ziemniaki stylowo

    ...obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ciasto(...): 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta   Zupa ziemniaczana z figami  Składniki...

  • Przede wszystkim tania, szybka i smaczna:)

  • Wyprawa po skarby do malinowego chruśniaka

    Maliny to popularne i smaczne owoce, które wzbogacają nasze menu późną wiosną i latem. Ciesząc się malinowymi ciastami, syropami, konfiturami i koktajlami, często zapominamy o mocy zdrowotnych zalet tych owoców. Tymczasem substancje zawarte w nich zwiększają odporność, działają napotnie, wzmacniają zęby, poprawiają kondycję cery oraz oczyszczają organizm, dzięki czemu szybciej zrzucamy zbędne...

  • Ciasto: po 10 łyżek mąki, cukru i zmielonych orzechów włoskich, 4 jaja, proszek do pieczenia. Krem; po 25 dag cukru pudru, orzechów włoskich  i masła, szklanka mleka, 2 jaja, 4 dag czekolady. Do nasączenia: sok z 1 pomarańczy. Składniki ciasta włożyć do miski, dodać 10 łyżek letniej wody, starannie zmiksować. Przełożyć ciasto do tortownicy o średnicy 24- 28 cm, wstawić do piekarnika...

  • Wielkanocna awanturka

    ...w poście nawet ciastka, bo do ciasta dodaje się jajka, a tego zasady postu prawosławnego zabraniają. Marzena Rogalska: Poszczenie to pierwszy symboliczny porządek, jaki zaczynamy robić(...) święta z racji tego, że tata jest na ścisłej diecie, będą dietetyczne. Ania: Ciasta też? Marzena: Tak. Będą lody z mleka i otrębów owsianych, muffinki light. Ale bez obaw, kaloryczny mazurek...

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    Są jednak skuteczne sposoby, by ograniczyć spożycie ulubionego produktu. Z korzyścią nie tylko dla zdrowia, ale przede wszystkim dla portfela. Poniżej przedstawiamy kilkanaście pysznych, sprawdzonych zamienników, dzięki którym śniadania, kolacje i ciasta nabiorą nowego charakteru. Zacznijmy od kanapek, bo z naszego doświadczenia wynika, że to właśnie tej przekąski wielu Polaków nie wyobraża sobie...

  • Jak wybrać idealny prezent, mając ograniczony budżet?

    Urodziny, Imieniny, Walentynki... - okazji do kupienia prezentu jest naprawdę wiele. Nic dziwnego, że czasem brakuje nam funduszy na ich zakup. Co kupić, by niewiele wydać, a sprawić dużo radości?

  • Turcja – herbaciane zagłębie świata

    Turecka herbata ze starannością zaparzana jest w dwóch imbrykach. Popijana w trakcie pracy, na ulicy, czy w domu rozpoczyna i kończy każdy dzień. Gdy temperatura na termometrach spada, rozgrzewa zimne dłonie, latem - gasi pragnienie. Brak herbaty na stole spotkania rodzinnego, czy z klientem to sytuacja nie do wyobrażenia przez Turków. Sprawdźmy co daje jej tak unikalny aromat.

Wideo na temat: tania masa do ciasta
  • Szybki i tani blok limonkowy - bez pieczenia!

    Przepis na blok limonkowy to sposób na ciasto bez pieczenia, które robi się dosłownie w parę chwil! Nie musicie piec spodu do całości - możecie użyć kruszonych herbatników i ciasteczek, zaś sama limonkowa masa nie wymaga większych przygotowań! W bardzo krótkim czasie przyrządzicie deser, który zachwyci wszystkich swoim orzeźwiającym, soczystym smakiem, a i sam wygląd nie ujdzie uwadze gości!