• Informacje na temat:

    tagliatelle z parmezanem

Przepisy na temat: tagliatelle z parmezanem
  • Tagliatelle z mascarpone

    ..., obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.

  • sycąca pasta z boczkiem,pieczarkami,śmietanką i parmezanem ;-) po takiej bombie kalorycznej można już tylko mieć ochotę na filiżankę espresso ;-)

  • Pożywne tagliatelle z zielonym groszkiem

    Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 200 g wędzonego boczku 120 ml wytrawnego białego wina 200 ml śmietany sól, pieprz 500 g makaronu tagliatelle 200(...) i wymieszaj z sosem. Podawaj posypany tartym parmezanem.\ Czas przygotowania: ok. 15 minut...

  • Tagliatelle Carbonara idealne na letnie wieczory.

  • Tagliatelle z bakłażanem

    ...udekorowane bazylią i posypane parmezanem. Czas przygotowania: 45 min. Przepis na 4 osoby.

  • Tajemnica tego typu dań tkwi w ich prostocie oraz dobrej jakości, świeżych składnikach. Poświęcając kilkanaście minut mamy smaczny, domowy obiad bez zbędnych udziwnień i przesady. A jestem pewna, że ta kremowa, delikatnie maślana wersja makaronu przypadnie do gustu prawie każdemu. Koniecznie wypróbujcie, zapewniam, że jest pysznie.

  • Tagliatelle z warzywami - kozza

    Makaron fetuccina (wstążki) - 1 opakowanie, szpinak mrożony - około 100 gram, bób gotowany - tak gdzieś z 20 ziaren bez skórek, groszek zielony, parmezan drobno tarty (ok.2 łyżek), sól, czosnek, pieprz do smaku, śmietana 30%.

  • Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym targu. Same pyszności.

  • Jesienna uczta: trzy pomysły na obiad z aromatycznymi grzybami

    Wyborne tagliatelle z aromatycznym boczkiem i borowikami Sposób przygotowania Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzamy i hartujemy w zimnej wodzie. Boczek kroimy w paseczki(...) zmielonym pieprzem. Wlać na patelnię, a gdy jajka zaczną się ścinać podnieść frittatę łopatką, aby nieścięta masa spłynęła pod spód. Kiedy jajka się zetną, posypać potrawę parmezanem, a następnie wstawić do...

  • Czy próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają coraz większe powodzenie.

Artykuły na temat: tagliatelle z parmezanem
  • Leśne tagliatelle

    Na patelni rozgrzej masło i zeszklij posiekaną cebulę. Wrzuć kawałki grzybów i dopraw solą, aby puściły wodę. Smaż chwilę i wlej śmietanę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z grzybami. posyp parmezanem i natką. Zobacz także: 

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Tagliatelle z mascarpone

    ...gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Tagliatelle z dynią i grzybami

    Szybkie i smaczne danie.

  • Przyjmij zaproszenie do kuchni Sophii Loren i odkryj skarbnicę wiedzy i nieocenioną pomoc w przygotowywaniu potraw – nie tylko tych włoskich! Od czasu premiery książka kucharska autorstwa Sophii Loren sprzedała się w setkach tysięcy egzemplarzy, zarówno we Włoszech, jak i za granicą. Według aktorki, zakochanej w swoim kraju i jego smakach, gotowanie to nie tylko codzienny rytuał - to przede wszystkim sposób na okazanie miłości naszym bliskim oraz wszystkim, dla których gotujemy.Jej wyjątkowa...

  • Tagliatelle z łososia w białym sosie by Darek Kuźniak dla Crock-Pot

    Pokrojonego w kostkę łososia, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem, dodaj śmietanę, kapary oraz pieprz biały. Przykryj pokrywą wybierz tryb High i ustaw czas na 2 godziny. Tagliatelle ugotuj w oddzielnym garnku, w osolonej wodzie. Ugotowany makaron przełóż do wolnowaru. Dodaj parmezan tarty drobno oraz siekany koperek. Wymieszaj. *Do dekoracji użyj pomidorków cherry.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Tagliatelle z wiosennym szpinakiem i o kinie dla dzieci

    Na wczorajsza kolacje zrobilam to wiosenne danie... polaczylam swieze tagliatelle z mlodymi listkami szpinaku. czesc byla podsmazona czesc surowa. Do tego...

  • Większość list, zawierających najpopularniejsze dania świata, otwierają potrawy makaronowe. A mówiąc o makaronach, nasze myśli w sposób naturalny wędrują do Włoch. Oto lista makaronowych dań, które każdy z nas powinien znać Włoskie pasty pokochał cały świat, gdyż łączą w sobie prostotę, harmonijne smaki oraz poszanowanie do rodzimych produktów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas, chcąc przygotować naprawdę dobre danie makaronowe, sięga właśnie po receptury, pochodzące z Półwyspu Apenińskiego....