• Informacje na temat:

    szynka z dzika pieczona w soli

Przepisy na temat: szynka z dzika pieczona w soli
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    .... Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić(...) wszystko. On był raczej drobny. Potem przyszedł kolejny ksiądz, ten był solidnej budowy. I kochał jeść. Codziennie musiała być zupa, codziennie deser. Mówił na przykład: "Co to za obiad? Nie było...

  • Polecam na co dzień jak i od święta do chleba i nie tylko

  • Własne wędliny pojawiają się w naszym domu nie tylko od święta. Robimy je często w ciągu roku bo smak jest zupełnie inny niż tych ze sklepów.

  • Soczysta i aromatyczna szynka, podana na niedzielny obiad z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom.

  • Przepis wart wypróbowania: "Szynka pieczona"

  • Wypróbowany przepis na "Szynka pieczona"

  • Dorada pieczona w soli - to chyba najlepszy sposób na przygotowanie ryby z pieca. Do pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może smakować trochę inaczej, Jedno jest pewne - ryba pieczona w soli jest zawsze idealnie upieczona, a jej mięso jest niezwykle soczyste. Naprawdę nie potrzeba do niej wielu dodatków - możemy ją zjeść z ulubionymi warzywami (u nas grillowana cukinia, papryka i pomidorki) lub po prostu z kromką chleba :) Polecam Wam...

  • Dobre danie.

  • Aromatyczny przepis z południa Francji. Ryba smakuje wyśmienicie a pieczenie w soli sprawia, że mięso staje się zwarte i pachnące dodanymi ziołami.

Artykuły na temat: szynka z dzika pieczona w soli
  • Anna Mucha: Włoskie życie ze smakiem

    ...na tym, że to jakby serowa sakiewka, która kryje w sobie śmietankową konsystencję. Ze świeżymi pomidorami, oliwą, szczyptą grubej soli i odrobiną pieprzu jest prawdziwym delikatesem.  Ale nie samym...

  • Smaki arktyczne

    .... (Nawiasem mówiąc, spróbowałem carpaccio z suszonego wieloryba, choć wywołało to konflikt między dziennikarskim obowiązkiem a ekologicznym sumieniem. Nic specjalnego, smakuje jak podrzędna iberyjska szynka...