• Informacje na temat:

    szynka peklowana w piekarniku

Przepisy na temat: szynka peklowana w piekarniku
Artykuły na temat: szynka peklowana w piekarniku
  • Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta? Jak wybrać mięso do wędzenia?

    ..., powinniśmy wybrać jedną z trzech metod: na zimno, na ciepło i na gorąco. Szynka przygotowana w najwyższej temperaturze będzie mogła poleżeć w lodówce tylko kilka dni. Jeśli wybierzemy wędzenie na(...) je na folii aluminiowej, a następnie przykryć kolejną jej warstwą. Mięso przygotowane do wędzenia i wysuszone (np. w piekarniku) zawieszamy na haczykach lub układamy na metalowym sicie. Przykryty...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • I co z tym mięsem?

    ...skórki. Pieczesz mięso? Włóż je do specjalnego foliowego rękawa, w środku którego temperatura jest niższa niż w piekarniku. Stosuj naturalne marynaty. Nacieraj mięso sokiem z cytryny i nie żałuj...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Wykwintne pieczyste

    ...przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200° C ok. 60 min (pierwszy kwadrans w 220° C). W trakcie pieczenia często polewaj je tworzącym się sosem. 5. Po upieczeniu sos przecedź, dodaj mąkę połączoną ze śmietaną(...) gorąco polaną sosem i udekorowaną rukolą. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 380 kilokalorii Szynka w pomarańczach Składniki na 20 porcji: ,5 kg surowej szynki z kością, czosnek, 10 pomarańczy...

  • Na wielkanocnym stole, oprócz jaj, tradycyjnie pojawiają się wędliny. Niestety, mimo bogatej, polskiej tradycji wędliniarskiej, o dobrą szynkę, baleron czy boczek coraz trudniej. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej mylnego!   Wybieramy się do dobrego mięsnego, rzeźnika lub na wieś i kupujemy wieprzowinę, wołowinę...

  • Wyborne pieczyste

    ...lub grubą nicią. Następnie ułóż je w natłuszczonej brytfance. Oprósz boczek majerankiem i papryką, posmaruj olejem. 4. Piecz około 70 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° C. Od czasu do czasu polewaj sosem, który powstał. Udekoruj zieleniną. Podawaj na zimno z ćwikłą i marynowanymi grzybkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 450 kalorii Szynka pieczona...

  • Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć domowych wędlin, które swoim smakiem i aromatem znacznie przewyższają te dostępne w sklepach. Jeśli myślisz, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, nasze przepisy sprawią, że zmienisz zdanie. Czego potrzebujesz? Dobrej jakości mięsa (szynka lub schab), przypraw i wolnego czasu. Zacznijmy od podstaw. Jaka jest różnica miedzy szynką, a schabem? Szynka to tylna część tuszy - jędrna i soczysta, ma niewiele tłuszczu i idealnie nadaje się do...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie...