• Informacje na temat:

    szynka na słodko

Przepisy na temat: szynka na słodko
  • Naleśniki z szynką po trzecim roku

    Naleśniki nie muszą być podane na słodko. Dziś zrobimy je z szynką.

  • Wypróbowany przepis na "Szynka na słodko-kwaśno"

  • Naleśniki z szynką i kasza manna z truskawkami

    Na podwieczorek zwykle jada się lekkie rzeczy, a najczęściej są to słodkości. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Artur Moroz przygotował podwieczorek na słodko i w wersji wytrawnej. Dlaczego był to jego ulubiony posiłek w przedszkolu? Na stole pojawiły się takie propozycje, jak: naleśniki z szynką dojrzewającą i burattą, powałki cynamonowe z śliwkami, kasza manna z budyniem z truskawkami oraz grzanki...

  • Pyszna i nie droga.

  • Jesienne jabłka na słodko i słono

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" zagościły jabłka. Anna Starmach podała przepisy na szarlotki w nowej odsłonie. Przygotowała smażone tortille z jabłkami, kieszonki...

  • Aromatyczna i soczysta szynka

  • Naleśniki ze szpinakiem

    Naleśniki to jedno z ulubionych dań Polaków. Smakują nam zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Dla tych, którzy chcą urozmaicić swoje menu, polecamy sprawdzony przepis. Domownicy będą się zajadać!

  • Super sałatka...

  • Racuszki z boczkiem

    Racuszki zwykle jadamy w wersji "na słodko", ale te "na słono" są równie pyszne. Nadają się na śniadania i kolacje. Z pewnością zasmakują wszystkim domownikom.

  • Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.

Artykuły na temat: szynka na słodko
  • Dynia na słono i słodko

    ...muffiny na słodko 1. Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj skórkę z pomarańczy, sól, cukier i cukier waniliowy. Wymieszaj i odstaw. 2. W drugiej misce roztrzep...

  • Suszone i kandyzowane owoce to pyszny i zdrowy zamiennik słodyczy, który pozwoli nam zaspokoić apetyt na słodkości, i dostarczy witamin i składników odżywczych. Odrzućmy czekoladę, nie jedzmy cukierków - suszone morele i kandyzowany ananas są dla nas znacznie korzystniejsze. Jak wekować przetwory? Porozmawiaj na Forum! Fot. 123RF/Picsel Suszenie jest najstarszą z metod konserwacji żywności, nasi przodkowie suszyli zboża, ryby, mięso, warzywa i owoce. Współcześnie używamy przede wszystkich...

  • Cytrynowy cake według Pierre Hermé i o tym co przyrządzić na Święta Wielkiejnocy?

    ...  Pyszne ciasto cytrynowe nasączone syropem i przez to wilgotne. Cytryny confit na słodko podkreślają subtelnie jego smak. Trzeba je przygotować poprzedniego...

  • W czasach, w których wydaje się, że wszyscy wszystko mają, bardzo ciężko jest znaleźć trafiony prezent na różne okazje, w tym na mikołajki. Dlatego też warto skorzystać z nieco niekonwencjonalnych pomysłów na obdarowywanie bliskich. Dlaczego by nie zafundować im prezentu w postaci słodkiego przysmaku? Nie dość, że taki prezent będzie pięknie wyglądał, to jeszcze zachwyci smakiem. Słodkie, własnoręcznie wykonane prezenty są ciekawą inspiracją na święta! / fot. 123rf.com   Bardzo dobrym...

  • Czas na gruszki

    Późna jesień to idealna pora na pyszne polskie gruszki. Jak wkomponować je w wytrawne dania? Andrzej Polan pokazał swoje przepisy na gruszki na słodko i w wersji wytrawnej. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: zupa krem z pietruszki z dodatkiem gruszki zapiekanej w szynce dojrzewającej, tarta gruszkowa z marcepanem oraz gruszka pieczona w maślance. Dlaczego do gotującej się pietruszki...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Ryż na wiele sposobów

    Na słodko lub pikantnie. Smacznego!

  • Orzechy laskowe to doskonały dodatek do deserów, a najlepiej smakują w... Fot. 123RF/Picsel Orzechy w czekoladzie Orzechy laskowe to znany dodatek do słodyczy. Świetnie komponują się z czekoladą, w formie kremów kanapkowych, wsród których najsłynniejsza jest Nutella. Jej pierwowzór to gianduia, stworzona przez turyńskich cukierników: Paula Caffarela i Michele'a Prochema, w XIX wieku. Produkowali oni tabliczki czekolady z zawartością minimum 30% orzechów laskowych, które szybko przypadły do...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Mówiąc dżem zazwyczaj mamy na myśli wyłącznie śniadanie, warto jednak czasem zejść z utartych, kulinarnych szlaków. Wszystko po to, by zupełnie świeżym okiem spojrzeć na dobrze nam znane dania i produkty. Jeśli lubicie kulinarne eksperymenty, z pewnością chociaż raz próbowaliście połączenia słodkich produktów z pozornie niepasującymi do nich produktami. Okazuje się jednak, że w daniach wytrawnych nabierają one zupełnie nowego smaku, stanowiąc doskonałe tło dla pozostałych składników. Sery i...

Wideo na temat: szynka na słodko
  • Chłodniki na słodko i słono

    Beata Kartowicz w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowała kilka chłodników. Restauratorka zdradziła przepisy na chłodnik bułgarski - tarator, chłodnik truskawkowo-melonowy z miętą, chłodnik hiszpański - gazpacho z szynką dojrzewającą i chłodnik rosyjski - okroszkę. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Na podwieczorek zwykle jada się lekkie rzeczy, a najczęściej są to słodkości. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Artur Moroz przygotował podwieczorek na słodko i w wersji wytrawnej. Dlaczego był to jego ulubiony posiłek w przedszkolu? Na stole pojawiły się takie propozycje, jak: naleśniki z szynką dojrzewającą i burattą, powałki cynamonowe z śliwkami, kasza manna z budyniem z truskawkami oraz grzanki