• Informacje na temat:

    szybkie i smaczne kluski z niczego

Przepisy na temat: szybkie i smaczne kluski z niczego
  • Tradycyjna, szybka przekąska "na raz". Zaletą koreczków jest możliwość wykorzystania pozostałości produktów, użytych do innych dań.

  • szybkie danie, czyli coś z niczego gdy w lodówce nic nie ma =P

  • Kluski śląskie wbrew pozorom są szybkim daniem. Pierwsze zrobienie klusków w domu odkładałam kilka dni ponieważ wydawało mi się że są pracochłonne. Szczególnie pracochłonne wydawało mi się robienie kulek z dołeczkiem. Jednak myliłam się . Kluchy wcale nie wymagają od nas tak wielkiego zaangażowania. A najważniejsze jest to , że świetnie smakują zarówno podane ze skwarkami jak i sosem.

  • Lato to sezon na desery z truskawek nie przegap tego okresu i już teraz pomyśl o niedzielnym szybkim placku. Dobra rada!!! truskawki możesz też połączyć na cieście z rabarbarem lub bananami.

  • Szybko, tanio i smacznie to najszybsze okreslenie dania, które powstaje na patelni z resztek lub ze skladników, które wlasciwie zawsze mamy w domu. Najlepiej mi smakuje z kielbasa grillowa, ale mozna tez uzyc kazdej innej.

  • Jak sklepowe,ale wiemy co w nich jest.

  • Nie masz świeżego chleba? Weź czerstwy! Jajko i masz pyszne śniadanie!

  • Witam serdecznie. Dzisiaj polecam curry z kurczakiem i groszkiem cukrowym, orzeźwiające i lekkie danie o niesamowitym aromacie, zrobicie je w domu w kilka chwil :-) Smacznego !!!

  • Szybkie, nieskomplikowane

  • córcie prosiły bym podała ten banalnie prosty przepis na deser, jest w nim to co dzieci lubią, czyli sama słodycz:)

Artykuły na temat: szybkie i smaczne kluski z niczego
  • Tylko ciebie chcę

    Gin Twój uśmiech opowiedział mi tę historię Babci Elisie i cioci Marii, które smacznie i z miłością gotowały. I właśnie tamtego dnia przyszły mnie odwiedzić

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...wodorosty. Szanujący się Chińczyk nie wejdzie do nieznanej restauracji, jeśli jest pusta, a tłumy przed wejściem nie odpychają, ale wręcz zachęcają kolejnych klientów. Dla smacznego jedzenia warto(...) się ohydztwa, w których istnienie większości z nas trudno byłoby uwierzyć. Bardzo szybkie bogacenie się chińskiego społeczeństwa, również ze względu na miłość do rzadkich specjałów, pociąga za sobą...

  • Przygotowując się do świąt robimy zwykle spore zapasy jedzenia, które – niestety – w trakcie bożonarodzeniowych spotkań z bliskimi nie zawsze udaje się zjeść do ostatka. Nie oznacza to jednak, że artykuły spożywcze, które kupiliśmy przed Wigilią, będziemy musieli wyrzucić do kosza. Przeciwnie! Przecież można je jeszcze z powodzeniem wykorzystać w kuchni, przygotowując smaczne, sycące i aromatyczne dania. Pomidorowo-paprykowe leczo z dodatkiem kiełbasy to znakomity sposób na wykorzystanie...

  • Andrzejkowy wieczór

    Wosk, jabłka, szpilki, kluski czy różaniec to nasi sprzymierzeńcy w walce o tego jedynego. Wróżby pokażą nam jego imię, albo co najmniej jego pierwszą literę. Dostaniemy też kilka wskazówek na(...) właściciel najszybciej zmieni stan cywilny. Dla łakomczuchów Kiedyś wierzono, że przyszłość człowieka może zależeć od kluski, którą ugotuje. W andrzejki panny gotowały kluski. Ta kluska, która najszybciej...

  • Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływających się w ustach klusek. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Pcisel Mają różne nazwy. Jedni nazywają je gimuklyjzami, inni twierdzą, że to kluski biołe lub guminowe, a jeszcze inni określają je mianem kartofelmeklez. Poza terenami województw śląskiego, dolnośląskiego i opolskiego nazywa się je zwykle po prostu kluskami...

  • Dania mączne cieszą się w polskiej kuchni sporą popularnością. Skąd ona się bierze i za co tak bardzo lubimy kopytka? Obecna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi, a także w restauracjach tradycyjnych. Kopytka zaliczają się do kuchni chłopskiej. Są potrawą tanią w...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Polacy to naród kluskowy. Kopytka, pyzy, śląskie, pierogi, knedle, zacierki – długo można by wymieniać polskie kluski. Te potrawy to odbicie kuchni ludowej, chłopskiej – prostej, sycącej i na wskroś tradycyjnej. Fot. 123RF/Picsel Bardzo lubianymi kluskami są idealne na jesień ciepłe kluchy, czyli kluski kładzione. A o tym, że mogą wystąpić w niejednej odsłonie, wie każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów, opartych na sprawdzonych wzorcach. Sprawdzone wzory Składniki:1,5 szklanki mąki½...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na...