• Informacje na temat:

    szybkie desery z mleka

Przepisy na temat: szybkie desery z mleka
  • Zdrowe desery dla dzieci na Święta

    Szukasz pomysłów na zdrowe desery dla dzieci? Sprawdź nasze przepisy na budyń jaglany, trufle z daktyli i mini serniczki z truskawkami!

  • Smacznie i szybko. Polecam.

  • Szybkie tartaletki

    ...1. Z 2 szkl. mleka, 3 łyżek cukru, 1 op. proszku budyniowego ugotuj budyń. Nałóż go do ok. 12 spodów do tartaletek. 2. Na masie ułóż jagody. Jeśli chcesz, by owoce pięknie błyszczały, posmaruj je tężejącą galaretką np. z owoców leśnych.

  • Polecam :)

  • W owocowym raju

    ...rondelka z resztą mleka dodaj kremówkę, cukier i esencję waniliową. Podgrzej, mieszając (nie gotuj), aby cukier się rozpuścił. Zdejmij masę z ognia. Po 5-10 minutach dodaj namoczoną żelatynę(...). Wstaw do lodówki na godzinę, aby krem stężał. Szybkie placuszki z borówkami Sposób przygotowania 1. Roztrzep jajka i wymieszaj je mikserem z mlekiem oraz ricottą. Mąkę wraz z proszkiem do...

  • Ten deser robi furorę na imprezach okolicznościowych.

  • Kokosowe lane naleśniczki

    ...osączenia.  4. Naleśniczki podaj na ciepło lub na zimno, z dodatkiem owoców z kompotu lub szybkiego sosu z mrożonych owoców: rozgotuj maliny lub truskawki z odrobiną miodu i esencji waniliowej; przetrzyj...

  • szybkie smaczne i tanie ;-)

  • Domowy fast food

    Dzieci je po prostu uwielbiają, dorośli zaś traktują dania szybkie jak grzeszną przyjemność. Przedstawiamy nasze najlepsze propozycje domowego fast foodu, które są zdecydowanie zdrowsze od „gotowców” kupowanych w budce na mieście.

  • Miękkie i wilgotne kokosanki, które przygotujesz "raz -dwa".

Artykuły na temat: szybkie desery z mleka
  • ​Aksamitne ciasto z jabłkami

    Proste, puszyste i niesamowicie aksamitne ciasto, poza tym łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze się udaje. Ilość składników: mleka, mąki, cukru, oleju, jajek, odmierzam za pomocą kubeczka jogurtu. Czasami najlepsza jest prostota!

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • Słodycze jako metoda wychowawcza?

    W wielu domach tradycyjną karą za niezjedzony obiad jest brak deseru. Takie podejście wydaje się logiczne, ale nie każdy wie, że postępując w ten sposób, możemy naszym dzieciom wręcz zaszkodzić.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Zatrucia pokarmowe

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Zatrułam się!

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Goście wpadają z niezapowiedzianą wizytą? A może po prostu chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Przepisy na proste i smaczne desery, których przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, to skarb każdej gospodyni. Warto po nie sięgnąć nie tylko wtedy, gdy najdzie nas niespodziewana ochota na "coś słodkiego". Sprawdzą się również idealnie w momencie,...