• Informacje na temat:

    szybki placek z biszkoptem

Przepisy na temat: szybki placek z biszkoptem
  • Szybkie słodkości z truskawkami

    Aromatyczne, delikatne i takie słodziutkie… Właśnie nadszedł ich czas! Naciesz się smakiem wyjątkowych deserów z pysznymi owocami, nim skończy się na nie sezon.

  • Klasyczny tort orzechowy

    .... 1/5 szklanki bułki tartej, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczki proszku do pieczenia przygotuj drugi placek. Piecz 20 minut. Mleko zagotuj, dodaj rozrobiony budyń z 1 szklanką cukru. Kiedy będzie gotowy, wbij...

  • Wypieki z brzoskwinią

    Smaczne ciasta na lato.

  • Piernik dojrzewający

    Ciasto na świąteczny piernik najlepiej przygotować kilka tygodni przed Wigilią, tak by zdążyło nabrać odpowiedniego smaku i aromatu. W kuchni staropolskiej ciasto to dojrzewało znacznie dłużej – zakopywano je w roku narodzenia córki, a piernik pieczono, gdy wydawano ją za mąż.

Artykuły na temat: szybki placek z biszkoptem
  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    Cukier to nie tylko słodycze i kryształki w cukiernicy. Jest w wielu produktach, które maluch codziennie zjada. A jego nadmiar szkodzi. Dlatego staraj się tak karmić szkraba, by w jego diecie nie było go zbyt dużo.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Komunijne torty

    Słodkie zwieńczenie przyjęcia z okazji Pierwszej Komunii Świętej.

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie zaserwować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Smaki dzieciństwa

    ...° C piekarniku. Ciasto przestudź w uchylonym piekarniku. Szybkie ciasto rabarbarowe Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju np. słonecznikowego, 1 i 1/2 szklanki mąki(...) ciasto ostygnie, posyp je cukrem pudrem lub polukruj (o ile nie posypałaś wcześniej ciasta cukrem kryształem). Placek rabarbarowy smakuje również znakomicie z bitą śmietaną i lodami, np. śmietankowymi...

  • Wracasz z pracy głodny/-a jak wilk. Marzysz o pysznym obiedzie, ale zmęczenie nie pozwala na długie gotowanie. Nasz mistrz kuchni, Piotr Sajdak ma na to radę!

  • Niezawodne ciasta

    ...cienki placek. Za pomocą foremek o różnych kształtach wycinaj serduszka, gwiazdki, kółka i układaj je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Zachowuj odstępy między ciasteczkami. Pamiętaj, że ciastka po...

  • Beata Śniechowska pokazuje jak przygotować schab w sosie pieczarkowym. To idealne danie kiedy nie masz dużo czasu na gotowanie. Wszystko przygotujesz na jednej patelni! Koniecznie wypróbuj ten przepis.     500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 posiekana cebula 1 ząbek czosnku 5 gałązek tymianku 2 łyżki sosu sojowego jasnego ½ pęczka natki pietruszki (posiekanego) masło klarowane do smażenia 150 ml śmietanki 30% 250 ml bulionu warzywnego, rosołu, ewentualnie wody 40 g zimnego...

  • Słodka niespodzianka

    ..., rozsmaruj na nim 1/4 masy budyniowej, wyłóż zieloną masę jabłkową. Znów rozsmaruj porcję masy budyniowej, przykryj kakaowym biszkoptem. Następnie wyłóż porcję masy budyniowej, na nią czerwoną masę jabłkową(...) do zamrażalnika. 2. Dwie trzecie ciasta rozwałkuj na dość cienki placek i wyłóż nim blachę (wcześniej wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką). Resztę ciasta ponownie owiń folią i włóż do lodówki...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...