• Informacje na temat:

    szybki krem czekoladowy do ciast

Przepisy na temat: szybki krem czekoladowy do ciast
  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Markizy twarogowe przekładane kremem czekoladowym

    Te ciasteczka posmakują każdemu!

  • Kruche ciasta z owocami

    Ciasto z owocami prosto z krzaka to idealny pomysł na letni deser!

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    Pomysł na szybki deser.

  • Tarta czekoladowa z malinami

    ...2-3 łyżki zimnej wody. Składniki siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schładzaj 30 minut.  2. W tym czasie pomarańczę polej(...) rozgrzej do temperatury 200°C. Schłodzone ciasto ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Wylep nim przygotowaną formę. Spód ponakłuwaj widelcem, by nie wybrzuszył się...

  • Czekoladowa tarta z orzechami

    Składniki: Ciasto: ●330 g mąki ●200 g zimnego masła ●żółtko ●3 łyżki cukru pudru ●masło + bułka tarta do formy; Krem czekoladowy: ●400 g czekolady minimum 70 proc. ●400 ml kremówki(...). 2. Krem: śmietanę podgrzej w garnku, dodaj masło, zagotuj. Dodaj połamaną czekoladę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj likier pomarańczowy, odstaw. Ciasto ostudź, wylej na nie masę...

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną(...) odrobiną mąki, przełóż do formy (możesz ją lekko natłuścić masłem). Spód nakłuj widelcem. Piecz w 180°C przez 20-25 minut, aż się zrumieni. Przestudź. 2. Zmiksuj składniki kremu. Przelej na ciasto...

  • Kolorowe muffiny

    Sposób przygotowania Ciasto czekoladowe 1.  Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Formę do muffinek wyłożyć 12 papierowymi papilotkami, odstawić. 2.  Na pokrywie naczynia miksującego postawić(...) ze ścianek na dno naczynia miksującego, wymieszać 5 s/obr. 4. Przemieszać kopystką, przełożyć do przygotowanej wcześniej formy do muffinek. Umyć naczynie miksujące. Ciasto waniliowe 7.  Do naczynia...

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.

  • Sernik milionera

    Domowy kruchy spód, masa serowa z kajmakiem i polewa czekoladowa. W serniku milionera nie piecze się masy serowej, a jedynie kruchy spód. Bardziej przypomina puszysty krem serkowy niż typowy zwarty sernik. Deser można przygotować również na masie z pokruszonych ciasteczek, wtedy w ogóle bez pieczenia. Dla fanów kajmaku to pozycja obowiązkowa, smakuje jak milion dolarów!

Artykuły na temat: szybki krem czekoladowy do ciast
  • Krem czekoladowo-orzechowy

    Idealnie sprawdzi się jako smarowidło do śniadaniowych kanapek, a także dodatek do ciast i deserów. Jest szybki w przygotowaniu i rozpływa się w ustach!

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Pięć sposobów na przypalone ciasto

    Lekko przypiec czy nawet przypalić ciasto czasem zdarza się nawet najlepszej gospodyni. To żaden wstyd i żadna katastrofa. Mamy sposoby, by sobie z tym poradzić.

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Fot. 123RF/Picsel Każdy z nas je zna i z pewnością jadł nie raz. Serwowała je ciocia na imieninach lub babcia w czasie niedzielnej wizyty. Zwykle były bardzo proste, ale za to ich smak przewyższał wypieki z najlepszych cukierni....

  • Serniczki podwójnie czekoladowe

    Na początku samodzielnego wypiekania bardzo bałam się serników. Z domu wyniosłam, że to ciasto wyjątkowe, wymagające długich przygotowań i celebrowania poszczególnych etapów jego powstawania.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Czekoladowe desery

    ...keks z borówkami Składniki: 400 g białej czekolady, 200 g masła, 4 żółtka, 25 g cukru pudru, 280 g podłużnych wafelków z kremem czekoladowym, 100 g borówek amerykańskich, 50 g gorzkiej czekolady(...) stężenia. Gorzką czekoladę rozpuścić. Keks wyjąć z formy, ostrożnie zdjąć folię. Ozdobić esami- floresami z roztopionej czekolady i borówkami. Królewski krem czekoladowy Składniki na 6 porcji...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta na niedzielę

    ...cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki(...) orzechów włoskich, 3 łyżki mąki krupczatki, cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru pudru 1. Białka ubić z cukrem. Ubijając, dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Piec 20 minut w 170°C. Ciepłe ciasto...

  • Julia Kucharzewska zdecydowała się na przygotowanie dwupiętrowego tortu, który udekorowała precelkami, czekoladą i paluszkami. Biszkopt5 jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem wiśniowy500 g wydrylowanych wiśni sok z połowy cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki żelatyny500 g serka mascarpone Masa czekoladowa400 ml śmietanki 30%400 g mlecznej czekolady Nasączka1 szklanka nalewki z wiśni½ szklanki...