• Informacje na temat:

    szybka kruszonka do ciasta

Przepisy na temat: szybka kruszonka do ciasta
  • Jeżynowy placek z kruszonką

    Delikatne i kruche ciasto z jeżynami to prawdziwa uczta smaków. Kwaskowe owoce i słodka kruszonka - czy może być lepsze połączenie?

  • Hmm . . To nie ma "zalet" , po za tym że jest pyszne i można tym udekorować lub dodać "do smaku" np. do jakiejś bułeczki itp.

  • Owocowe ciasta w porcjach na dużą blachę

    ...pieczenia wlej do ciasta 3-4 łyżki, np. rumu, koniaku albo czystej wódki. Kruszonka na cieście będzie wyjątkowo chrupiąca, jeśli zaraz po wyjęciu placka z piekarnika lekko skropisz ją wodą. Tarty(...) porcje. Do jednej  z nich dodaj kakao i zagnieć. Wszystkie porcje ciasta włóż do zamrażalnika na godzinę. 3. Agrest opłucz, osusz, oczyść. Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Na spód  zetrzyj grubo...

  • szybko i smacznie

  • Placki z kruszonką

    ...z sokiem z cytryny i cukrem. Rozsmaruj na masie z owocami.  3. Kruszonka: masło przełóż do miseczki, dodaj cukier oraz mąkę. Składniki rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Wymieszaj je(...)) wyłóż pergaminem. Składniki ciasta zagnieć. Odłóż 2/3 ciasta, resztę wymieszaj z kakao i zagnieć.  2. Jasne ciasto rozdziel. Jedną część zetrzyj na spód blachy. Posmaruj konfiturą. Na to zetrzyj ciasto...

  • Ciasto pochodzi z północnych rejonów Podkarpacia. Niby składniki proste a ciasto jest przepyszne . Składa się z warstw: kruche jasne ciasto, powidła śliwkowe piana z białek, warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, orzechami z rodzynkami, i na wierzchu starte jasne ciasto. Ciasto pieklam na dużej blasze 25x35cm i jest dość niskie jeśli chcecie wyższe to radzę zrobić z półtorej porcji lub w mniejszej formie

  • Z kruszonką

    ...stolnicę, dodaj cukier i pokrojone masło. W kubku wymieszaj żółtka ze śmietaną, dodaj do mąki, posiekaj nożem. Krótko wyrób, do 1/3 ciasta dodaj 1 łyżkę mąki, ponownie szybko zagnieć i włóż do zamrażalnika. Pozostałe 2/3 ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min. 2. Beza: ubij białka ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodaj cukier i cukier waniliowy, ubijaj, aż piana będzie sztywna...

  • Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.

  • Szybka szarlotka

    Sposób przygotowania Herbatniki blendujemy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Wykładamy spód i boki formy do ciasta, delikatnie przyklepując. Wkładamy do lodówki. Jabłka mieszamy z cynamonem i wykładamy na ciasto. Śmietankę (mocno schłodzoną) ubijamy i układamy jej warstwę na jabłkach.

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

Artykuły na temat: szybka kruszonka do ciasta
  • Kruche ciasto z kruszonką

    ...spód ciasta napełnić przygotowaną marmoladą jabłkową, posypać z wierzchu kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 30 minut. Zobacz także:

  • Sernik z kruszonką

    ...i cukrem wanilinowym. Dodaj tłuszcz i rozcieraj palcami, aż powstanie kruszonka. Do miski włóż twaróg. Dodaj jajka, proszek budyniowy, cukier i cukier wanilinowy. Zmiksuj. Masę wylej na podpieczony spód...

  • Tarta z kruszonką

    Przygotowanie:  Na początek  ¼ ciasta owiń folią i włóż do zamrażarki na ok. 1 godz. Pozostałym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Wstaw do lodówki. Dynię pokrój w małą kostkę. Do 100 ml soku wsyp budyń oraz cukier, wymieszaj, by nie było grudek. Pozostały sok wlej do rondelka, podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, dodaj dynię, gotuj 3-4 min. Wlej rozpuszczony proszek budyniowy; mieszając...

  • Jabłecznik z bezą i kruszonką

    Zapach jabłek i cynamonu, to zapach kojarzący się z jesienią. Szarlotka z bezą i kruszonką będzie idealnym niedzielnym deserem.

  • Kruche ciasto

    Nie zastępuj masła margaryną, bo ciasto będzie trudniej wyrobić, a po upieczeniu nie będzie odpowiednio kruche. Na jakość wpływa też ilość żółtek. Im więcej, tym lepiej.

  • Sernik z marmoladą i kruszonką

    Serniki- puszyste i delikatne. Ich smak przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.

  • Szybki półkruchy placek ze śliwką

    Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia do miski. Dodaj miękkie masło, cukier, żółtko i rozcieraj w palcach, aż powstanie kruszonka. Odłóż do lodówki 1/3 kruszonki, a do pozostałej wmieszaj śmietanę.  2. Blachę o wym. 25 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylep kruszonką ze śmietaną i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez ok. 15 minut - aż do...

  • Ciasta z kruszonką

    ...g drobnego cukru, 500 g mąki tortowej, ok. 250 ml mleka, 150 g smalcu, 1,5 kg czarnych jagód (innych owoców), 50 g sucharów. Kruszonka: 200 g masła, 300 g mąki tortowej, 125 g cukru kryształu albo cukru(...). Suchary drobno pokruszyć (np. włożyć do worka foliowego i "przeprasować" wałkiem do ciasta). Z mąki, cukru, cynamonu i masła przygotować kruszonkę. Ciasto rozwałkować na cienki, prostokątny placek...

  • Kruche ciasto z jabłkami

    Przygotowanie: Na stolnicę lub blat przesiej mąkę. Wsyp cukier puder oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz, żółtka...

  • Ciasta z malinami

    ...składniki i mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej połowę ciasta i rozłóż 20 dag malin. Zalej pozostałym ciastem. Piecz 60 minut w temperaturze 160