• Informacje na temat:

    szybka ciasto

Przepisy na temat: szybka ciasto
  • Szybka szarlotka

    Sposób przygotowania Herbatniki blendujemy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Wykładamy spód i boki formy do ciasta, delikatnie przyklepując. Wkładamy do lodówki. Jabłka mieszamy z cynamonem i wykładamy na ciasto. Śmietankę (mocno schłodzoną) ubijamy i układamy jej warstwę na jabłkach.

  • Ciasto kruche

    Sposób przygotowania: Do żółtka dodać łyżkę wody, roztrzepać energicznie. Mąkę przesiać do miski, aby ją napowietrzyć. Dodać teraz szczyptę soli i cukier wanilinowy. Jeśli przygotowujemy ciasto na słodką tartę, cukru można dodać więcej, a jeśli ma być to tarta wytrawna, cukier można pominąć. Wymieszać sypkie składniki. Na środku zrobić wgłębienie i włożyć pokrojone masło. Ciasto kruche nie...

  • Bakaliowe ciasto twarogowe

    ...i zagniatamy ciasto (będzie lekko lejące). 2. Bakalie siekamy, dodajemy do ciasta razem ze skórką pomarańczową, mieszamy. 3. Formę (keksówka lub forma do babki) do ciasta smarujemy masłem i wysypujemy mąką, umieszczamy w niej ciasto. Wkładamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 70 min. (w opcji góra-dół). 4. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i smarujemy jego wierzch cienką...

  • Szybkie ciasto czekoladowe

    ..., szczyptę soli i wyrabiamy, aby składniki się połączyły. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy, ugniatamy i wyrównujemy. Formę wstawiamy do lodówki na 30 minut, by ciasto się schłodziło(...) i ubijamy mikserem na sztywno. Pod koniec, stopniowo dodajemy cukier puder, miksujemy.  Na koniec łączymy powoli z rozpuszczonymi czekoladami i miksujemy na gładki mus, który wykładamy na ciasto...

  • Szybka tarta porzeczkowa

    Składniki: 1 opakowanie kruchego ciasta lub mrożonego francuskiego  1/2 kg czerwonych porzeczek 2 opakowania budyniu waniliowego 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru mięta do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem...

  • Owocowe ciasta w porcjach na dużą blachę

    Porzeczkowy placek ucierany z kruszonką Sposób przygotowania: 1. Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę  i wyciśnij sok. Mąkę na ciasto przesiej z proszkiem....

  • Szybki i tani kokosowy torcik naleśnikowy

    Naleśnikowy torcik kokosowy wygląda przepięknie, ale nie to jest najważniejsze. Przede wszystkim wyśmienicie smakuje: jest delikatny, kremowy i mocno kokosowy! Będziesz zachwycona tym ciastem - a robi się je dosłownie w kilka chwil.

  • Pyszne i zdrowe ciasto – bez pieczenia!

    Smakowity deser, z mnóstwem składników o dobroczynnym wpływie na nasz organizm, a do tego – tak szybki i prosty w wykonaniu!

  • Szparagi na szybko

    ..., mieszając, aż warzywa będą al dente.  Szybka tarta Sposób przygotowania Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki. Ricottę wymieszaj z jajkami i serem, dopraw...

  • Pyszne ciasta z pełnoziarnistej mąki

    Tarta z różyczkami w bezie Sposób przygotowania Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier, masło i żółtka, zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut i cienko(...). Resztę soku wymieszaj z białkami. Ubij je, powoli dosypując cukier puder. Bezę rozsmaruj na kruchym spodzie. Ustaw różyczki. Ciasto piecz ok. 40 minut w 180°C.  Keks bananowy z orzechami...

Artykuły na temat: szybka ciasto
  • Szybki sernik dyniowy

    .... Wykładaj za pomocą szprycy cukierniczej na ostudzone ciasto.  Zobacz także:

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Kruche ciasto

    Nie zastępuj masła margaryną, bo ciasto będzie trudniej wyrobić, a po upieczeniu nie będzie odpowiednio kruche. Na jakość wpływa też ilość żółtek. Im więcej, tym lepiej.

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...

  • Szybki placek z jagodami

    Sposób przygotowania: 1. Jagody myjemy i osuszamy. Jajka miksujemy wraz z cukrem na gładką masę. Ciągle mieszając, stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy, aż ciasto będzie gładkie.  2. Niską prostokątną formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto do formy i wysypujemy jagody. Lekko dociskamy owoce dłonią.  3. Pieczemy w 170°C (góra i dół) ok. 40 minut...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Szybka tarta z brzoskwiniami

    ...1. Brzoskwinie dobrze odsączyć z zalewy. Masło utrzeć z cukrem na aksamitną masę, dodać mąkę migdałową i jajko. 2. Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, delikatnie rozwałkować (garmażeryjnego nie trzeba rozwałkowywać, jest wystarczająco cienkie). Ciasto rozłożyć w formie do tart, dociągnąć do brzegów, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suchą fasolą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Szybka ciabatta

    ..., dzięki czemu ciasto będzie luźne. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę. 5. Ciasto przełożyć z powrotem do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić w temperaturze pokojowej na około 2-3 godziny do pierwszego wyrastania. Można skrócić ten czas, ustawiając miskę z ciastem w ciepłym miejscu. Z doświadczenia wiem jednak, że im ciasto dłużej wyrasta, tym smaczniejsze i bardziej puszyste pieczywo...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

Zdjęcia na temat: szybka ciasto
Wideo na temat: szybka ciasto
  • Ciasto amerykańskie z jabłkami - szybki przepis

    Ciasto amerykańskie to wyjątkowy sposób na deser, który zachwyci wszystkich! Proste, ale smakowite - to ciężkie, sprężyste i zwarte ciasto, które kryje w sobie drobno posiekane jabłka (najlepiej wybierać te kwaśne), niekiedy również orzechowe drobinki. Ten szybki przepis idealnie nadaje się do wykorzystania na każdą okazję - w paręnaście minut przygotujecie ciasto, które zachwyci wszystkich!

  • Ciasto krakersowe - szybki przepis na deser

    Przepis na ciasto krakersowe to jedna z najprostszych i najmniej wymagających receptur na domowe słodycze! To też wyborne połączenie różnych smaków - słonego i słodkiego - które dają niesamowite wrażenia! W kilkanaście minut przyrządzicie tanią przekąskę, która sprawdzi się na każdą okazję. Jedyne, co potrzebujecie, to krakersy, masło i skondensowane mleko! Ciasto krakersowe to dziecinnie prosty

  • Szybki i tani kokosowy torcik naleśnikowy

    Naleśnikowy torcik kokosowy wygląda przepięknie - misternie przekładany w wiele warstw daje niesamowity efekt, ale to nie wygląd jest tu najważniejszy! Przede wszystkim taki torcik to doskonały sposób na przygotowanie ciasta, którego smak na długo pozostaje na podniebieniu - a jest on delikatny, kremowy i mocno kokosowy! Będziecie zachwyceni tym ciastem - a robi się je dosłownie w kilka chwil!