• Informacje na temat:

    szpinak mrożony na zimę

Przepisy na temat: szpinak mrożony na zimę
  • Cała prawda o warzywach i owocach

    Chyba każda mama słyszała, że szpinak to kopalnia żelaza, a cytryna jest najlepszym źródłem witaminy C. Sęk w tym, że to nieprawda. Czas na rozprawienie się z najczęściej powtarzanymi mitami.

  • 3 wyjątkowe potrawy w kształcie serca na Dzień Matki

    ...koniec dodać opakowanie serka topionego i doprawić do smaku. Z kromek wyciąć serduszka, opiec w tosterze lub piekarniku do osiągnięcia pożądanej chrupkości. Kolacja dla mamy - quiche ze szpinakiem w kształcie serca Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 120 g masła 1 żółtko szczypta soli Farsz: 200 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 żółtko 50 ml śmietanki słodkiej 18

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...- bardziej dobry patent na to, jak z owoców przygotować orzeźwiający mrożony deser. Jestem pewna, że ci zasmakuje! W podobny sposób możesz potraktować kiwi, truskawki i brzoskwinie! Składniki (8 sztuk(...) orzechy, winogrona, łososia, całość polej sosem miodowym i pokruszonym serem pleśniowym.drobno posiekaj Zupa ze szpinakiem i paluszkami serowymi Obiad bez zupy? Nie u mnie w domu! Zupa być musi...

  • Gdy maluch nie chce jeść warzyw, mięsa, nabiału

    ...tak jest. Może warto zadbać o ich atrakcyjne podanie. Szpinakowa breja czy góra gotowanej marchewki dla ciebie pewnie też nie jest zbyt zachęcająca. Ważne są choćby naczynia i ich barwa. Wyobraź sobie ten sam szpinak w kolorowej np. czerwonej miseczce, a na jasnym zwyczajnym talerzu. Psychologowie odkryli też, że w przekonaniu dziecka do zjedzenia czegoś może pomóc odpowiednie jego nazwanie. Aby...

Artykuły na temat: szpinak mrożony na zimę
  • Piękniejsza skóra po zimie

    .... Zielone warzywa, także szpinak, jarmuż, brokuły to cenne źródło wit. K. Ta zaś uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiegając tworzeniu się pajączków. Brukselka zapewnia także odpowiednie...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Z czego zrezygnować zimą?

    ...ogórków. Kolejnym warzywem, którego lepiej unikać zimą jest szpinak. Liczne badania potwierdziły, że to warzywo wyjątkowo silnie chłonie zanieczyszczenia i sztuczne substancje. Sezon na szpinak to schyłek lata. Nietrudno się domyślić, że świeży (niemrożony) szpinak, który widzimy w sklepach zimą, nie wyrósł w naturalnych warunkach. Czytaj więcej...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Co jeść zimą, by nie przytyć?

    ...marchewka, groszek, brokuł, szpinak czy kalafior zachowują dokładnie tyle samo witamin i minerałów, co świeże warzywa. Nie żałuj sobie sporych zapasów mrożonek w zamrażalniku, z których szybko...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Nowalijki mogą być groźne. Sprawdź, co zawierają!

    ...należy jeść zwłaszcza takie warzywa, jak papryka, natka pietruszki, kalafior, szpinak, marchew i sałata. Lekarze radzą jednak, by nowalijki wprowadzać stopniowo, nie rezygnując zbyt szybko z warzyw mrożonych. Młode jarzyny mogą bowiem zawierać duże ilości szkodliwych pierwiastków pochodzących ze sztucznych nawozów.

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...

  • Dlaczego warto jeść mrożonki?

    C i witamin z grupy B, ale tracimy je również podczas transportu warzyw i owoców z pola do sklepu (trwającego kilka dni) - i to od 5 do 20 proc.  Szpinak Czy mielony w formie brykietów, czy zmrożone liście - szpinak działa krwiotwórczo, jest źródłem składników mineralnych oraz chlorofilu, który wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Po wyjęciu z zamrażarki, szpinak wystarczy wrzucić na...

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...