• Informacje na temat:

    szparagowa

Przepisy na temat: szparagowa
  • Zabielana zupa szparagowa

    Pyszna i aromatyczna: zupa z zielonych szparagów. Nie róbmy z niej kremu, tylko pozostawmy pokrojone łodygi. Pamiętajmy przy tym, że główki szparagów gotuje się najkrócej.

  • Szparagowa na żółtkach

    Dla wielbicieli dań ze szparagów.

  • Szparagowa zupa krem

    Kremowa i delikatna.

  • Fasolka szparagowa na stół!

    Zazwyczaj jest dodatkiem do dań. Bywa, że o niej zapominamy. Tymczasem okazuje się, że fasolka szparagowa powinna gościć na talerzach i dorosłych, i dzieci.

  • Zupa szparagowa

    Wyjątkowo eleganckie pierwsze danie.

  • Lazania szparagowa z beszamelem

    Smaczna i sycąca.

  • Zupa szparagowa

    Zaskocz domowników i zrób zupę, której jeszcze nie jedli - szparagową. Warto wprowadzić ją do codziennego jadłospisu, bo szparagi nie dość, że są niskokaloryczne to zawierają sporą ilość białka.

  • Zupa z fasolką szparagową

    Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka pietruszka marchewka seler sól pieprz koperek kwaśna śmietana fasolka szparagowa zielona  lub żółta (może być mrożona lub z puszki) ziemniaki majeranek czosnek Sposób przygotowania: Skrzydełka ugotować jarzynami i przyprawami. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną fasolkę. Jak ziemniaki będą miękkie...

Artykuły na temat: szparagowa
  • Fasolka szparagowa zawijana

    Przygotowanie: Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ubij tłuczkiem lub przeciśnij przez praskę. Dodaj podgrzane mleko...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Kiszona fasolka szparagowa

    Wyśmienite kiszonki i marynaty. Smakiem tych warzyw będziesz się cieszyć w zimowe dni.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Wytrawna tarta szparagowa

    Ten delikatny smak i aromat… Szparagi mogą być pyszną przystawką, ale też samodzielnym daniem.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Zupa szparagowa

    Przygotowanie: Szparagi umyj, cienko obierz na całej długości i odetnij zdrewniałe końce. Pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki, marchewki oraz pietruszkę...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Szparagowa zupa krem

    >>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

Zdjęcia na temat: szparagowa
Wideo na temat: szparagowa
  • Najlepszy przepis na fasolkę szparagową

    Fasolka szparagowa - wyjątkowe warzywo, które pojawia się na naszych stołach późną wiosną. Bogate w wartości odżywcze i mikro- i makroelementy, to po prostu źródło zdrowia. Dziś mamy dla was propozycję na gotowaną fasolkę szparagową z dodatkiem podsmażonej bułki tartej - w takim wydaniu nie tylko smakuje, ale i wygląda cudownie!

  • Sezon szparagowy. Jakie potrawy przygotował Mikołaj Rey?

    Kucharz Mikołaj Rey z pomocą uczestników "MasterChefa Juniora" Hanną Kandorą i Mateuszem Steciem przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: krem z białych szparagów, zielone szparagi z grilla w papilocie, szparagi z sosem mousseline i szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce.