• Informacje na temat:

    szparagi zapiekane w boczku

Przepisy na temat: szparagi zapiekane w boczku
  • Sezon na szparagi – wypróbuj te przepisy!

    To smaczny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do obiadu. Jak przygotować smakowite potrawy z wykorzystaniem szparagów? Przedstawiamy kilka pomysłów. Szparagi w boczku Sposób przygotowania Boczek kroimy w cieniutkie plasterki. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki, a następnie polewamy oliwą i solimy. Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku. Szparagi układamy na blaszce wyłożonej papierem do...

  • Szparagi w boczku to świetna propozycja na przystawkę. Idealnie nadadzą się na grilla. Polecam wypróbowanie przepisu.

  • Z kuskusem i szynką parmeńską

    Oto przepis na wyjątkowe szparagi. Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.

  • Szparagi z boczkiem mogą być ciepłą lub zimną przekąską. Możemy przygotować je na grillu lub w piekarniku dosłownie w kilka chwil.

  • Zupy idealne na lato

    ...warzywa będą już prawie miękkie, dodaj szparagi. Gotuj wszystko na wolnym ogniu jeszcze przez 7 minut, następnie zmiksuj całość z czosnkiem. Dodaj przyprawę w płynie według smaku oraz śmietanę. Danie(...) minut włożyć plastry boczku lub szynki parmeńskiej do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Jak tylko się zapieką, kładziemy je na krem warzywny.

  • Sezon na szparagi rozpoczęty. Proponuję dzisiaj szparagi w panierce.

  • ...z warzywami Ziemniaki ugotowane w mundurkach (łupinkach) obieramy ze skórki, kroimy w plastry, smażymy 10 minut na maśle. Dodajemy obrane, pokrojone szparagi oraz tak samo przygotowaną cukinię(...) mieszane przy pomocy miksera, ponieważ ten sposób wytrącana jest niego skrobia - jeden z najważniejszych składników odżywczych. Zapiekanka W naczyniu żaroodpornym na dnie układamy plastry boczku...

  • Super prosta, expressowa przekaska. Mozna jesc na cieplo, na zimno, bedzie smakowalo pysznie wraz z sosem serowym.

  • Doskonała przekąska z grilla - szparagi w boczku

  • Jeden z pomysłów na drogocenne szparagi. Szkoda, że sezon szparagowy jest tak krótki...

Artykuły na temat: szparagi zapiekane w boczku
  • Szparagi: gotowane czy smażone?

    ...końcówki i posmaruj oliwą. Posyp solą, pieprzem, odrobiną cukru i owiń w plastry surowego boczku. Grilluj je przez 20 minut, obracając. Z kolei gotowane białe szparagi świetnie smakują na zimno(...), pokrojone szparagi, smaż chwilę i dodaj roztrzepane jajka. Szparagi gotujemy w pionie, lekko związane w pęczek i zawsze pod przykryciem. Wkładamy je do wrzącej wody, tak aby główki wystawały ponad...

  • Białe, zielone, a może fioletowe? Szparagowe żniwa trwają najlepsze. Choć smakiem apetycznych pęczków cieszymy się nieco ponad 2 miesiące, to warto na nie czekać, ponieważ lista ich zalet jest bardzo długa. To smaczny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do obiadu. Jak przygotować smakowite potrawy z wykorzystaniem szparagów? Przedstawiamy kilka pomysłów. Fot. materiały prasoweEleganckie szparagi goszczą na naszych stołach stosunkowo krótko, bo od początku maja do połowy lipca. Uchodzą za...

  • Wiosenny rarytas

    Sezon na szparagi właśnie trwa. Warto w pełni go wykorzystać i zaserwować te warzywa w sposób klasyczny lub bardziej wykwintny.

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze. Aby w pełni docenić smak tego wiosennego przysmaku, warto wiedzieć, w jaki sposób je prawidłowo przyrządzić. Fot. 123RF/Picsel O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem, wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie, pośród których uchodziły one wśród nich za wyjątkowy przysmak. Jednak na to aż warzywo to zostanie docenione w innych częściach Europy, musieliśmy poczekać kilka wieków. Pierwsza wzmianka o...

  • ...czasie przygotuj dodatki, dzięki którym pizza nabierze węgierskiego charakteru: pokrojoną w plastry paprykę w 3 kolorach, 1 pomidora, 50 g salami, 50 g boczku, połówkę cebuli, szczyptę papryki(...) upieczeniu posyp odrobiną papryki suszonej. 3. Ze szparagami i szynką parmeńską Najpierw przygotuj ciasto oraz sos pomidorowy - według powyższych przepisów. Następnie zajmij się dodatkami. Szparagi umyj...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ..., szparagi czy paprykę. Tagliatelle - długie paski W dosłownym tłumaczeniu oznacza "krajanka". Makaron ten, zwykle mający około 1 cm szerokości, to bowiem nic innego jak zwinięty i pokrojony w poprzek(...) produktów pozostaje ta sama. Różnica między pierogami a ravioli to sposób podania. O ile pierogi zjadamy okraszone cebulką lub kawałkami boczku, Włosi traktują je jak inne pasty i urozmaicają sosami...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...