• Informacje na temat:

    szparagi w bekonie

Przepisy na temat: szparagi w bekonie
  • Placek ze szparagami

    .... 8 minut.  2. Nadzienie: szparagi umyj i odłam zdrewniałe końcówki. Pokrój na połówki, obgotuj w osolonym wrzątku (4-5 minut). Śmietanę lub jogurt zmiksuj z jajkami, cząbrem, szczyptą soli i pieprzu. Wymieszaj z migdałami. Szparagi owiń bekonem.  3. Masę śmietanową z migdałami wylej na ciasto, na wierzchu w równych rzędach ułóż szparagi. Piecz 45-50 minut w 180 st. C.

  • Z kuskusem i szynką parmeńską

    Oto przepis na wyjątkowe szparagi. Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.

  • Nowalijki na ciepło

    ...z niej przyrządzić: Rzodkiewka świetnie nadaje się do duszenia z dodatkiem tłuszczu. Można ją także obgotować w posolonej wodzie i podawać polaną tartą bułką zarumienioną na maśle. Szparagi Dostępne są białe lub zielone. Oba rodzaje zachwycają delikatnym smakiem z lekką nutką goryczy. • Co z nich przyrządzić: Szparagi obierz i odetnij stwardniałe brzegi. Gotuj w osolonej wodzie z odrobiną...

  • Szwajcarskie smaki

    ...umieszcza się dodatki: szynka, bekon, sadzone jajka, szparagi, ser itp. Cena: od ok. 16 CHF. Przysmaki z Gryzonii Wiele lokalnych potraw zachowało się w Gryzonii, a zwłaszcza w Engadynie rozciągającej się...

Artykuły na temat: szparagi w bekonie
  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    ...dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili Podawać z: 250g mieszanki liści rukoli, szpinaku, rukwi wodnej 1 pomidorem pokrojonym w plastry Tartym parmezanem Warzywa w bekonie 200(...) fasole, 2 szparagi i 1 różyczkę brokułu w dwa plasterki bekonu, zabezpieczając wykałaczką z jednej strony. Posyp cukrem i skrop sosem sojowym. Podgrzej oliwę na patelni i smaż zawiniątka przez 5 minut...

  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    Ciężka, maślana, skomplikowana - tak najczęściej opisujemy francuską kuchnię. Ale czy rzeczywiście tak jest?

  • Francja elegancja

    ...folii aluminiowej. Obierz szparagi i blanszuj przez minutę w lekko osolonej wodzie. Masło utrzyj z sokiem z pomarańczy i skórką pomarańczową. Do sosu dodaj sól i pieprz. Na każdym arkuszu ułóż po równo przegrzebki i szparagi. Dodaj sos. Zawiń dokładnie, by nie wypływał sos. Zapiekaj 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po wyjęciu z folii udekoruj gałązkami rozmarynu i podawaj na ciepło.