• Informacje na temat:

    szpadki wieprzowe

Przepisy na temat: szpadki wieprzowe
  • Szaszłyki wieprzowe, z egzotyczną sałatką

    Sposób przygotowania 1. Zmiksuj czosnek, pieprz, sos rybny  i sojowy, sok z cytryny oraz cukier. Wlej marynatę do mięsa, wymieszaj i zostaw na kilka godzin, najlepiej na noc.     2. Rozgrzej grill lub piekarnik z funkcją grillowania. Mięso nadziej na szpadki  i zgrilluj, obracając (7-10 minut).   3. Na sałatkę wymieszaj ananasa, miąższ z kokosa, kolendrę, miętę i cebule. Wymieszaj sos rybny...

  • Smaczny pomysł na "Wieprzowe szpadki"

  • Wieprzowe szaszłyki z papryką

    Oto przepis na pyszne szaszłyki. Nasza rada: Przed nakłuciem składników na patyczki do szaszłyków należy pamiętać, by na kilka minut zanurzyć drewniane szpadki w wodzie. Dzięki temu nie będą one palić się podczas grillowania!

  • Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"

  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 150 g combra lub polędwicy (dzik, jeleń, sarna); 40 g surowego boczku wieprzowego; pół kwaśnego zielonego jabłka; 30 ml czerwonego wytrawnego wina;

  • Lekkie szaszłyki drobiowe z dodatkiem cukinii i pomidorków koktajlowych.

  • Błyskawiczne szaszłyki

    ...także z wątróbki drobiowej lub serduszek. Świetnie smakują (i są bardzo efektowne) szaszłyki z klopsików: mielone mięso wołowe lub wołowo-wieprzowe doprawiamy, dolewamy zimną wodę (pół szklanki na pół kilo) i wyrabiamy, aż mięso przestanie się kleić do ręki. Toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego i nabijamy na szpadki. Wędlina: szybkie szaszłyki zrobisz z wędzonego boczku, bekonu lub szynki...

  • Wypróbowany przepis na "Szpadki z domowym pesto"

  • Szaszłyki

    Po gruzińsku z duszonymi warzywami Składniki na 4 porcje: 300 g mięsa wieprzowego od szynki; 300 g udźca jagnięcego; sól i pieprz; 200 g słoniny; 2 papryki; 5 cebulek; 2 ząbki czosnku; olej; 2 łyżki(...) na nim warzywa tak, aby były chrupiące. Doprawiamy solą i pieprzem. 4. Oba gatunki mięsa, plastry słoniny i kawałki papryki nakłuwamy na zmianę na szpadki. Pieczemy na grillu do przyrumienienia...

  • Sprawdzony przepis na "Szpadki z kurczaka z sosem pomidorowym"

Artykuły na temat: szpadki wieprzowe
  • Wieprzowina na stół!

    .... Sznycle na pomidorach Składniki na 4 porcje: 4 sznycle wieprzowe, 1 zielona papryka, 3-4 dojrzałe pomidory, 5 dag wędzonego boczku, 2 cebule, sok z cytryny, 3 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 5 dag margaryny(...) całą noc. Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa, papryki i cebuli. Szaszłyki piec na grillu elektrycznym po kilka minut z każdej strony. Gdy się upieką, przełożyć na półmisek...

  • Miel i smaż

    ...hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti(...), 1/4 posiekanej cebuli, dopraw solą i pieprzem. Z mięsa uformuj owalne kotleciki i nadziewaj je na szpadki szaszłykowe. Mięso opiecz na grillu. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę...

  • Młode ziemniaki

    ...ostygnięcia. 2. Plasterki boczku przekrój na pół i owijaj nimi ziemniaki. Pomidorki przekrój na pół. Ziemniaki i pomidory nadziewaj na szpadki przetykając listkami szałwii. Całość oprósz pieprzem i solą(...): kilogram młodych ziemniaków, 80 dag świeżego szpinaku, 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 1/2 kg mielonego wieprzowego mięsa, 10 dag żółtego sera w plastrach, sól, świeżo mielony czarny pieprz, gałka...

  • Grecki słownik smaków

    ...z sosem śmietanowym; Souvlaki - szaszłyki z mięsa jagnięcego lub wieprzowego; Tiganites patates - frytki; Tzatziki - sos z czosnkiem i ogórkiem; Yemista - nadziewane: pomidory i papryka polane sosem(...) szerokości ok. 3 cm. Przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z zaprawą. Zostawiamy w chłodnym miejscu na trzy godziny. Nadziewamy mięso na szpadki i pieczemy na ruszcie, obracając by się upiekły ze...

  • Grecki słownik smaków

    ...z sosem śmietanowym; Souvlaki - szaszłyki z mięsa jagnięcego lub wieprzowego; Tiganites patates - frytki; Tzatziki - sos z czosnkiem i ogórkiem; Yemista - nadziewane: pomidory i papryka polane sosem(...) szerokości ok. 3 cm. Przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z zaprawą. Zostawiamy w chłodnym miejscu na trzy godziny. Nadziewamy mięso na szpadki i pieczemy na ruszcie, obracając by się upiekły ze...