• Informacje na temat:

    sznycle zielonego

Przepisy na temat: sznycle zielonego
  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i natkę posiekaj. Pieczywo wymieszaj w malakserze z ziołami. Ser zetrzyj, domieszaj do masy ziołowej. Filety opłucz, osusz. Każdy przykryj folią i lekko rozbij. Rozbite sznycle posyp solą oraz pieprzem. Potem oprósz je mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w masie z chleba, ziół i sera. Panierkę dociśnij palcami. 4. Kotlety smaż na rozgrzanym maśle po 4-5 minut z każdej strony. Gotowe sznycle...

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    Sznycle z mortadeli Składniki: 60 dag mortadeli 60 dag ziemniaków 60 dag selera 200 ml mleka 2 łyżki masła 4 cebule 3 łyżki mąki 6 łyżek oleju 200 ml bulionu warzywnego 100 ml białego wina 2 łyżki śmietany 4 łyżki soku z limonki 10 dag wędzonego boczku 20 dag zielonego groszku gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki i seler...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i napełnij nimi jajka. Udekoruj nafaszerowane jajka ziołami, resztą majonezu i podaj oprószone solą i pierzem. II. Jaskółcze gniazda Za 35 zł: Składniki:  ●60 dag cielęciny na sznycle ●4 jajka...

Artykuły na temat: sznycle zielonego
  • Wytrawna żurawina

    ...dag zimnego masła, 1 łyżka brązowego cukru, 4 łyżki octu balsamicznego, sól l pieprz. Przygotowanie: Żurawinę namocz na noc w wodzie lub soku żurawinowym bez cukru. l Sznycle oczyść i osusz, mięso z udźca lub łopatki lekko rozbij. Dymkę pokrój na kawałki długości 3 cm. Listki rozmarynu i czosnek drobno posiekaj. l Polentę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sznycle oprósz solą...

  • Japońskie odmiany zielonej herbaty cieszą się ogromnym uznaniem na całym świecie i określane bywają mianem „najlepszych z najlepszych”. Wśród nich szczególne miejsce zajmuje wyjątkowa Matcha, występująca w postaci intensywnie zielonego, drobnego i gładkiego proszku. Fot. 123RF/Picsel Jedyna w swoim rodzaju, niesamowita i absolutnie zjawiskowa - takie opinie na temat Matchy spotkać można w publikacjach i dyskusjach na jej temat. Niesamowite wrażenie robi już sam wygląd, ponieważ takiej barwy...

  • Kuchnia australijska: Wyjątkowe połączenia smaków

    ...producentów tego trunku. W Australii nie brakuje także kuchni naszych zachodnich sąsiadów W dolinie Barossy w każdym pubie do butelki Shiraza serwowane są sznycle. Australia poleca się na deser Na...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Z kokosową nutą

    ..., 1 puszka mleka kokosowego, 400 ml bulionu drobiowego, 10 dag mrożonego zielonego groszku, 6 gałązek kolendry, sól, pieprz 1. Ryż ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać(...) podgrzać. Gotowe danie podawać z ryżem. Sznycle z sosem curry z mango Składniki na 4 porcje: 2 łyżki masła, 1 mango, 2 łyżki przyprawy curry, 5 łyżek mąki, pieprz, 100 ml soku z mango, 100 ml...

  • Zielone ziemniaki i pomidory są nie tylko niedojrzałe, ale także trujące. Zawierają bardzo szkodliwe substancje - glikoalkaloidy. Czy poczciwe ziemniaki mogą być trujące?    Fot. Rasbak / Wikimedia Commons Okazuje się, że zwykłe, jadane przez Polaków niemal codziennie ziemniaki, mogą być bardzo szkodliwe. Niektóre z nich zawierają dwa trujące glikoalkaloidy: solaninę i chakoninę. Te substancje to naturalne insektycydy i fungicydy - służą roślinom za środek odstraszający insekty, grzyby i...

  • Schudniesz pięć kilogramów w dwa tygodnie

    Wybierz dietę, która najbardziej ci odpowiada. Efekty będą błyskawiczne. Ale by je utrzymać, po zakończeniu diety jedz z umiarem i żyj aktywnie.

  • Roślinne potrawy do podania na wieczerzę wigilijną i między świętami oraz podczas spotkań przy kawie i grzanym winie. „Zielona” Gwiazdka to nie tylko choinka – to uroczysty czas i dla ludzi, i dla zwierząt I czas objadania się: daktylowe praliny, chleb z orzechami i cynamonem, słonecznikowe klopsiki, marynowana na słodko cukinia, cebula z pieca - to tylko część pysznych wegańskich przepisów na niezapomniane święta. Karoline Jönsson, szwedzka blogerka kulinarna, która najchętniej je to, co...

  • Wiwat, szparagi

    ...listkami trybuli. Podawać, póki są ciepłe. Indycze roladki Składniki na 4 porcje: po 50 dag zielonych i białych szparagów, 4 sznycle z indyka, pieprz, 2 łyżki oleju, 1-2 czerwone chili, 1 pęczek(...) w lekko posolonym wrzątku. Zielone rozciąć wzdłuż, dodać do białych po ok. 2 minutach gotowania. Odcedzić. Sznycle włożyć pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...