• Informacje na temat:

    sznycle z szynki

Przepisy na temat: sznycle z szynki
  • Sznycle nadziewane szynką i twarogiem

    Sposób przygotowania 1. Sznycle opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Mięso oprósz solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij i posiekaj. Wymieszaj z twarogiem. Przypraw do smaku.  2. W nacięcia w sznyclach wetknij plasterki szynki. Włóż po porcji serka. Brzegi kotletów zepnij wykałaczkami. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę oczyść, grubo poszatkuj. Paprykę rozetnij, usuń...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...owocowego 10 dag żółtego sera 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka 15 dag bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cukier, rozmaryn(...) prowansalskie. 3. Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...; farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki(...) i napełnij nimi jajka. Udekoruj nafaszerowane jajka ziołami, resztą majonezu i podaj oprószone solą i pierzem. II. Jaskółcze gniazda Za 35 zł: Składniki:  ●60 dag cielęciny na sznycle ●4 jajka...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Składniki: - 8 plastrów szynki wieprzowej - 2 jabłka - po łyżce musztardy i konc. pomid. - majeranek - sól, pieprz, kminek, pieprz ziołowy - kg ziemniaków - po 3 łyżki majonezu i jogurtu(...) strony smaruję musztardą (najlepiej francuską) oraz koncentratem pomidorowym, lekko solę i oprószam pieprzem, majerankiem oraz kminkiem. - Na każdym kawałku szynki kładę po ćwiartce jabłka. Zwijam...

  • Lecznicza cykoria

    ..., 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 plasterki szynki lub chudego boczku. Przygotowanie Cykorię przekroić wzdłuż, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Wyciąć głąb. Osuszoną cykorię posypać solą...

Artykuły na temat: sznycle z szynki
  • Latem nie ma jak kurczak

    ..., podsmażyć na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ostudzić. 2 Filety umyć, osuszyć, naciąć lekko i roztłuc na płaskie sznycle. Na mięsie rozłożyć równomiernie usmażoną cebulę z pomidorami i czosnkiem. Zwinąć ścisło w rulon, każdy filet zawinąć w plaster szynki, spiąć wykałaczkami. 3 Na patelni rozgrzać olej, włożyć roladki, zrumienić z każdej strony, przykryć, zmniejszyć ogień...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o mięsie

    ...lub szynki. Dobrze osuszone Mięso zawsze dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem, żeby pozbyć się nawet najmniejszej ilości wody. Dzięki temu podczas smażenia kotletów czy sznycli tłuszcz nie(...) są kruche i soczyste.   Bez zwijania Żeby kotlety, steki, sznycle nie zwijały się w czasie smażenia albo pieczenia, na brzegach, w kilku miejscach, nacinam tłuszcz. Trzeba tylko uważać, żeby nie...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Wieprzowina na stół!

    .... Sznycle na pomidorach Składniki na 4 porcje: 4 sznycle wieprzowe, 1 zielona papryka, 3-4 dojrzałe pomidory, 5 dag wędzonego boczku, 2 cebule, sok z cytryny, 3 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 5 dag margaryny(...) z warzywami. Szaszłyki z papryką Składniki na 4-6 porcji: 60 dag wieprzowiny, najlepiej od szynki, 1 duża czerwona papryka, 6 malutkich cebulek, 2-3 ząbki czosnku, 1 świeża papryczka chili, 1/4 szklanki...

  • Ciekawa propozycja na świąteczny stół Fot. materiały prasowe Składniki: • sałata lodowa • 30 dag szynki chałki JBB • 5 jajek • 3 łyżki uprażonego sezamu • 5 dag żółtego sera • kilka marynowanych pieczarek • czerwona papryka • trzy łyżki majonezu • dwie łyżki jogurtu naturalnego • 1 łyżeczka chrzanu • sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w ćwiartki. Do misy wrzuć pokrojoną w paski sałatę lodową i pokrojoną w paseczki szynkę, ser...

  • Wiwat, szparagi

    ...mleka, pieprz, 50 ml wody mineralnej, 2 kg szparagów, 2 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietany kremówki, 10 dag startej goudy, 1,5 dag masła sklarowanego, 4 plasterki gotowanej szynki(...) porcjami rozgrzewać sklarowane masło. Wylewać po 1/4 ciasta naleśnikowego. Równomiernie je rozprowadzić i usmażyć cienkie naleśniki. Na naleśnikach rozłożyć plasterki szynki i szparagi. Zwinąć. Ułożyć...

  • 40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę. Naprawdę warto - zwłaszcza jeśli masz ochotę na zupę z rzeżuchy, sznycle z sosem szczawiowym lub zapiekaną cykorię. Znajdziesz tu prezentacje roślin, złożone ze zdjęcia, informacji o zasadach uprawy, zbioru i konserwowania, zastosowaniu w domowym leczeniu i w kuchni. Sprawdź, które zioła pasują do ziemniaków i ryb lub dobrze smakują w likierze!...

  • Więcej energii w siedem dni!

    Ziemniak pokrój w słupki i podsmaż na oleju. Dodaj dwa pokrojone plasterki szynki, zalej dwoma jajkami. Smaż pod przykryciem, aż jajka się zetną. Zjedz z sałatą z sosem winegret. Wtorek(...) makaronu rurki dodaj garść pokrojonej kapusty pekińskiej, paski szynki, pomidor. Polej sosem winegret z musztardą. OBIAD: Stek z kurczaka 150 g filetu oraz pokrojoną w plasterki cukinię usmaż na patelni...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

Wideo na temat: sznycle z szynki
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje