• Informacje na temat:

    sznycle z indyka z morelą

Przepisy na temat: sznycle z indyka z morelą
Artykuły na temat: sznycle z indyka z morelą
  • Ciastka ze skaramelizowanymi morelami

    ...na blogu. A cały obiad to : melon na przystawkę, sznycle z indyka w sosie ziołowym, pokażę w najbliższych dniach, młode ziemniaczki z koperkiem i morelowe ciastka z sosem ! Smacznego lata !

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym skurczom mięśni?

    ..., sznycel z indyka, buraczki duszone, kompot albo zupa krem z groszku z oliwą i natką, stek z polędwicy, kasza gryczana, sałata rzymska  z pomidorami, kompot. Podwieczorek Tarta z morelami, herbata...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    ..., gra hamka z szynką. II śniadanie: mały jogurt owocowy light. Obiad: filet z indyka, sałatka z pół szklanki ryżu, grejpfruta i łyżeczki oleju, szklanka brokułów. Podwieczorek: grejpfrut(...). Śniadanie powinno się składać z zupy mlecznej z owocami, obiad z surówki i chudego mięsa (kurczaka, indyka, cielęciny) lub ryby, na podwieczorek zjadaj surowe owoce – w formie koktajlu lub sałatki...

  • Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Fot. 123RF/PICSEL Smak moreli zawsze kojarzymy ze słonecznym, polskim latem. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że roślina ta przywędrowała do nas z odległych zakątków Azji. Do Europy dotarła za sprawą kupców, przywożących różnego rodzaju smakołyki na królewskie dwory. Nie trzeba było wiele czasu, aby...

  • Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Fot. 123RF/PICSEL Smak moreli zawsze kojarzymy ze słonecznym, polskim latem. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że roślina ta przywędrowała do nas z odległych zakątków Azji. Do Europy dotarła za sprawą kupców, przywożących różnego rodzaju smakołyki na królewskie dwory. Nie trzeba było wiele czasu, aby...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...