• Informacje na temat:

    sznycle z indyka w panierce

Przepisy na temat: sznycle z indyka w panierce
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Sznycle zapiekane z bakłażanem i pomidorami

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy) 1 mały bakłażan 2 twarde pomidory 10 dag żółtego sera (np. gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki(...) przygotowanie: 1. Bakłażan umyj, osusz, z dwóch stron odetnij wypukłe części, resztę bakłażana pokrój wzdłuż na 4 plasterki. Posól je z obu stron i odłóż na 20 minut, by puściły gorzki sok. 2. Sznycle...

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...prowansalskie. 3. Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku...

  • Wyborne mięsne kieszonki

    Pierś z indyka w orzechowej panierce Sposób przygotowania 1. Sznycle opłucz, wytrzyj do sucha. Lekko je rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim płaty mięsa. Posyp je solą(...) olej. Kieszonki oprósz mąką. Panieruj w jajku i bułce z orzechami. Włóż na gorący tłuszcz. Smaż na rumiano ze wszystkich stron (ok. 10 minut). Sznycle w mozzarelli Sposób przygotowania...

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    Sznycle z mortadeli Składniki: 60 dag mortadeli 60 dag ziemniaków 60 dag selera 200 ml mleka 2 łyżki masła 4 cebule 3 łyżki mąki 6 łyżek oleju 200 ml bulionu warzywnego(...) pomidorach Składniki: 40 dag filetu z indyka 4 pomidory 2 cebule 3-4 czerwone papryki 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oleju sól, pieprz słodka...

Artykuły na temat: sznycle z indyka w panierce
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Z kokosową nutą

    ...warzywnego bulionu (z kostki), sól, 100 ml kokosowego mleka, 1 łyżka cukru, 4 sznycle z indyka, 1-2 jajka, bułka tarta, 5 dag kokosowych wiórków, 2-3 łyżki oleju 1. Mango obrać, przekroić, pozbawić pestki(...)Kokosowe curry z indyka Składniki na 4 porcje: 20 dag ryżu basmati, 1 cebula, 40 dag fileta z piersi indyka, 2 łyżki oleju, 20 dag pieczarek, 2 płaskie łyżki mąki, 3 łyżeczki (6 g) przyprawy curry...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Smażone dania mięsne

    ...i pikantniejsze, jeżeli przed panierowaniem posmarujemy mięso cienką warstwą musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu. Roladki indycze Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz(...) z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki), listki kolendry do dekoracji 1. Sznycle lekko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie. To duża szkoda, gdyż jest smaczna i ma bardzo dużo wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Dynia pochodzi z Ameryki Południowej, do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. Obecnie najczęściej kojarzona jest z zabawą halloweenową, która staje się coraz bardziej popularna w naszym kraju. Warto jednak wiedzieć, że dynia służyć nam powinna nie tylko jako ozdoba, ale przede wszystkim jako składnik najróżniejszych...

  • 40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę. Naprawdę warto - zwłaszcza jeśli masz ochotę na zupę z rzeżuchy, sznycle z sosem szczawiowym lub zapiekaną cykorię. Znajdziesz tu prezentacje roślin, złożone ze zdjęcia, informacji o zasadach uprawy, zbioru i konserwowania, zastosowaniu w domowym leczeniu i w kuchni. Sprawdź, które zioła pasują do ziemniaków i ryb lub dobrze smakują w likierze!...

Wideo na temat: sznycle z indyka w panierce
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje

  • Przepis na sznycle z parmezanem

    Przepis na sznycle z parmezanem to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy lubią sycące, klasyczne obiady, ale szukają lekkiego urozmaicenia tradycyjnych dań. Delikatne mięso z piersi z kurczaka czy indyka idealnie nadaje się do przygotowania kolecików, te jednak nie muszą być nudne - wystarczy odrobina parmezanu do panierki! Dzięki temu całość nabierze niesamowitego smaku i aromatu