• Informacje na temat:

    sznycle z indyka duszone

Przepisy na temat: sznycle z indyka duszone
  • Sznycel po kowbojsku

    Oto przepis na mięso w oryginalnym wydaniu. Zrób na obiad sznycle po kowbojsku.

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Obiadek przygotowany przez męża,jego popisowe danie :-)

  • Sznycle z dużą ilością warzyw i orzeszkami ziemnymi to smaczna propozycja na świąteczny obiad.Polecam.

  • Pyszne danie obiadowe. Pasuje do ryżu, każdej kaszy i ziemniaków.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka w orzeszkach"

  • Soczyste kotlety w chrupiącej panierce, która po ugryzieniu uwalnia delikatne, kruche i dobrze doprawione mięso. Są tak samo smaczne jak tradycyjne schabowe.

  • Mamy środek zimy. O tej porze roku znakomicie sprawdzają się mrożone warzywa. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i można czarować z nich pyszne kompozycje. Polecam wszystkim zapracowanym gospodyniom :)

  • Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"

Artykuły na temat: sznycle z indyka duszone
  • Co na obiad? Indyk!

    ...odkroić twarde końcówki. Sznycle z indyka lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem, na każdym układać po 2-3 przycięte szparagi, zwijać roladki i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po(...) tygodni. Jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy upiec indyka w całości, jego waga powinna wynosić do 3 kg. Wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 250ºC, a kiedy się ładnie zrumieni, zmniejszamy...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Dieta bez glutenu

    Śniadanie  Omlet ze szczypiorkiem, pomidorem, awokado, kawa lub kotlet z ziemniaka, jogurt, herbata.  Drugie śniadanie  Sałatka owocowa z jabłka, pomarańczy i nektarynki albo sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami krabowymi, kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad  Zupa ogórkowa, ziemniaki, sznycel z indyka, buraczki duszone (bez zasmażki), woda lub rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Co jeść, jeśli się ma uczulenie na gluten

    ...krabowe z kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad Zupa z soczewicy, ziemniaki, sznycel z indyka, surówka z marchewki i selera, woda albo rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana, bitki wołowe, buraczki duszone, herbata zielona. Podwieczorek Plaster twarogu tłustego z musem z truskawek, woda z cytryną albo placek kukurydziany z rodzynkami, herbata czarna. Kolacja Krewetki smażone z papryką...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Co jeść, aby zapobiegać częstym skurczom mięśni?

    ..., sznycel z indyka, buraczki duszone, kompot albo zupa krem z groszku z oliwą i natką, stek z polędwicy, kasza gryczana, sałata rzymska  z pomidorami, kompot. Podwieczorek Tarta z morelami, herbata...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Mozarella na przystawkę

    Sznycle tostowe z jarzynką Składniki na 4 porcje: 1 pęczek + 5 gałązek bazylii, 2 ząbki czosnku, 2,5 dag startego parmezanu, 2,5 dag mielonych migdałów, 9 łyżek oliwy, sól, pieprz, 2 dag masła(...), pozostawić wolne brzegi. Przykryć pozostałymi tostami i mocno docisnąć dłonią. Sznycle obsmażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej pozostałej oliwie. Uważać, żeby ser nie wypłynął. Przełożyć na...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...