• Informacje na temat:

    sznycel ze schabu

Przepisy na temat: sznycel ze schabu
  • Schab w pomarańczach

    Pyszne mięso na obiad.

  • Wyborne mięsne kieszonki

    Nigdy się nie znudzą, bo świetnie smakują i apetycznie wyglądają. Podane z odpowiednio dobranym nadzieniem zachwycą smakoszy i nie zrujnują domowego budżetu!

  • Schabowe w ziołowym płaszczyku

    Wieprzowina w połączeniu z ziołami i migdałami smakuje wprost obłędnie! Mięso jest soczyste i aromatyczne, a wierzch cudownie chrupiący. Pycha!

  • Ślimaczki z toskańskim nadzieniem

    Idealne danie na rodzinny obiad

  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i plasterkiem chorizo Składniki: 80 dag schabu bez kości 12 plasterków kiełbasy chorizo, (ew. salami albo innej podsuszanej kiełbasy paprykowej) 2 zielone cukinie 1 żółta cukinia(...) i pokrój w plastry. 2.  Mięso opłucz, osusz, pokrój na 12 kawałków. Każdy włóż między dwie warstwy folii spożywczej i rozbij. Rozbite sznycelki posyp solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie połóż...

  • Panierowany w wiórkach

    Składniki: 4 sznycle ze schabu 10 dag wiórków kokosowych puszka brzoskwiń mała papryczka chili czerwona papryka cebula olej 2 łyżki oliwy ocet winny 4 plasterki żółtego sera mieszanka ryżu jajko mąka sól pieprz Przygotowanie: Ryż ugotuj. Sznycle rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w wiórkach kokosowych. Smaż...

Artykuły na temat: sznycel ze schabu
  • Wszystko, co musisz wiedzieć o mięsie

    Sprawdź, jakie mięso wybrać do jakiej potrawy, jak je odpowiednio przygotować i jak podsmażyć, by było kruche i soczyste.

  • Grudniowy wypad do Monachium

    Słynie nie tylko z odbywającego się hucznie w październiku Oktoberfestu, czyli święta piwa. Równie sławny jest rozpoczynający się przed pierwszą niedzielą Adwentu (w tym roku 27 listopada) na placu Mariackim bożonarodzeniowy jarmark Dzieciątka Jezus.

  • Pyszny obiad w godzinę

    Sznycle schabowe z kapustą Składniki na 4-6 porcji: 70-90 dag schabu bez kości, 1 główka młodej kapusty, 2 puszki pomidorów bez skóry, 2 duże, świeże pomidory, 2 cebule, olej do smażenia, po 2 łyżki masła i mąki, sól, pieprz, ostra papryka. Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować (razem z ładnymi ciemnymi liśćmi z wierzchu). Rozgrzać olej w dużym rondlu, zeszklić posiekaną cebulę. Dodać kapustę...

  • Wieprzowina na stół!

    Schab na kapuście Składniki na 4 porcje: ok. 80 dag - 1 kg schabu bez kości, 1 nieduża główka kapusty białej lub włoskiej, 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów, 1 ząbek czosnku, 2 duże cebule, suszony tymianek lub oregano, sól, pieprz, 4 łyżki oleju do smażenia, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki. Kapustę obrać ze zniszczonych liści. Przekroić, umyć, osuszyć. Następnie poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać...

  • Wywiad z Katarzyną Misiołek

    Katarzyna Misiołek: zaglądam tam, gdzie zaglądać nie powinnam.

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...(z czwartku). KOLACJA: Sznycel z indyka z marchewką Dwie marchewki pokrój w słupki. Podduś na oleju, pod koniec dodaj łyżeczkę sosu balsamicznego. 150 g filetu z indyka obsmaż z obu stron na złoto. Ułóż...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    Dlaczego warto połączyć smak mięsa i ostrych przypraw z naturalną słodyczą owoców? Przekonaj się sama.