• Informacje na temat:

    sznycel z indyka smazenia

Przepisy na temat: sznycel z indyka smazenia
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Moje ulubione połączenie to mięso drobiowe i owoce. Sznycel z indyka podany z sosem z suszonej żurawiny i jabłka duszonych w winie to smaczne i ciekawe połączenie. Możemy podać z kluskami ziemniaczanymi lub ryżem.

  • Sznycel po kowbojsku

    Składniki na 4 porcje: 4 ziemniaki (po około 20 dag) 70 dag filetu z piersi indyka 40 dag cukinii 10 dag orzeszków ziemnych (niesolonych) 8 dag bułki tartej 1 jajko(...) wyszorować i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec około 60 minut. 2. Filet z indyka oczyścić, pokroić na 4 plastry. Rozbić je między dwoma...

  • Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:).

  • Sznycle zapiekane z bakłażanem i pomidorami

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy) 1 mały bakłażan 2 twarde pomidory 10 dag żółtego sera (np. gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki(...) z indyka umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, nadając im owalny kształt. Mięso posól, posyp pieprzem i przyprawą do drobiu. Na płaskim talerzu wymieszaj mąkę pszenną z kukurydzianą. Jajko wbij na gęboki talerz...

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

  • Dlaczego smażenie i pieczenie na pergaminie jest zdrowsze?

    ...1. Na patelni: wykładamy ją papierem do pieczenia, dodajemy 1 łyżeczkę oleju, rozgrzewamy (2 min na średnim ogniu) i kładziemy np. sznycle z piersi z indyka obtoczone w przyprawach. Smażymy 5 min(...) kropli). Wkładamy do nagrzanego piekarnika, do temperatury niezbyt wysokiej,150-180 stopni. Czas pieczenia zależy od masy mięsa. Jeśli pieczemy np. pierś z indyka w całości, to czas pieczenia wynosi...

  • Obiadek przygotowany przez męża,jego popisowe danie :-)

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    .... Gotowe sznycle podawaj z przygotowaną wcześniej sałatką oraz ziemniakami. W błyszczącej morelowej glazurze Składniki: 60 dag filetu z indyka 50 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku(...) 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia kotlety posmaruj konfiturą i posyp pieprzem. 4. Bułki rozetnj, posmaruj majonezem. Do każdej włóż po dwa sznycelki. Przełóż je listkami rukoli...

  • Smaczny pomysł na "Sznycel po kowbojsku"

Artykuły na temat: sznycel z indyka smazenia
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Co na obiad? Indyk!

    ...tygodni. Jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy upiec indyka w całości, jego waga powinna wynosić do 3 kg. Wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 250ºC, a kiedy się ładnie zrumieni, zmniejszamy temperaturę do ok. 180ºC. Nie polecam niższej temperatury, bo mięso będzie się długo piec i bardzo wyschnie. Indycze roladki ze szparagami Składniki: 6 sznycli z indyka, 1 pęczek szparagów, sól, pieprz...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Smażone dania mięsne

    ...i pikantniejsze, jeżeli przed panierowaniem posmarujemy mięso cienką warstwą musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu. Roladki indycze Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Dieta bez glutenu

    Śniadanie  Omlet ze szczypiorkiem, pomidorem, awokado, kawa lub kotlet z ziemniaka, jogurt, herbata.  Drugie śniadanie  Sałatka owocowa z jabłka, pomarańczy i nektarynki albo sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami krabowymi, kukurydzą, koperkiem, woda. Obiad  Zupa ogórkowa, ziemniaki, sznycel z indyka, buraczki duszone (bez zasmażki), woda lub rosół z makaronem ryżowym, kasza gryczana...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

Wideo na temat: sznycel z indyka smazenia
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje