• Informacje na temat:

    sznycel z indyk z cukinią

Przepisy na temat: sznycel z indyk z cukinią
  • Sznycel po kowbojsku

    Składniki na 4 porcje: 4 ziemniaki (po około 20 dag) 70 dag filetu z piersi indyka 40 dag cukinii 10 dag orzeszków ziemnych (niesolonych) 8 dag bułki tartej 1 jajko(...) wyszorować i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec około 60 minut. 2. Filet z indyka oczyścić, pokroić na 4 plastry. Rozbić je między dwoma...

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

  • Smaczny pomysł na "Sznycel po kowbojsku"

  • Takie przygotowane smakują wybornie.

  • Sprawdzony przepis na "Indyk z cukinią i chłodnik"

  • Moje ulubione połączenie to mięso drobiowe i owoce. Sznycel z indyka podany z sosem z suszonej żurawiny i jabłka duszonych w winie to smaczne i ciekawe połączenie. Możemy podać z kluskami ziemniaczanymi lub ryżem.

  • Warto stawiać na chude mięso drobiowe. By smakowało lepiej łączę je z sosem, ale nie tak by mięso pływało w sosie a by sos był smacznym, delikatnym dodatkiem:).

  • Proste i łatwe /.

  • Propozycja na obiad z mięsa wieprzowego z dodatkiem pieczarek...polecam ;)

Artykuły na temat: sznycel z indyk z cukinią
  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté i panierowane. Z gotowanego mięsa indyczego robi się najczęściej zimne przekąski np. galantyny. Im młodszy indyk, tym lepsze mięso. Najlepiej sprawdza się w kuchni mięso ze sztuk liczących 15 do 24

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Co jeść, żeby pamięć nas nie zawodziła?

    Pij codziennie zieloną herbatę  i napar z szałwii. Unikaj nadmiaru cukru i tłuszczów zwierzęcych. Śniadanie Dwie kanapki z razowca z indykiem i awokado, kakao albo owsianka na mleku z borówkami(...), sznycel z kurczaka, ziemniaki, papryka z oliwą, herbata z szałwii albo rosół, klopsy w sosie koperkowym, pęczak, mizeria, kompot z owoców jagodowych. Podwieczorek  Jaglanka z truskawkami...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...(z czwartku). KOLACJA: Sznycel z indyka z marchewką Dwie marchewki pokrój w słupki. Podduś na oleju, pod koniec dodaj łyżeczkę sosu balsamicznego. 150 g filetu z indyka obsmaż z obu stron na złoto. Ułóż(...) jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...uwagi. I z uprzejmości chyba pomija fakt, że polski schabowy to jednak nie austriacki sznycel - musi pływać w tłuszczu. - Próbowałyśmy używać w przepisach trochę mniej tłuszczu niż standardowo(...) lunch . Albo pierś kurczaka, albo superwołowina, albo indyk. Jak w moim domu rodzinnym. Następnego dnia tak zwane leftovers - dojadamy resztki. Fragment książki Łukasza Modelskiego " Piąty smak...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...