• Informacje na temat:

    sznycel wołowy smażony

Artykuły na temat: sznycel wołowy smażony
  • Obiad w Wiedniu

    Esencjonalny bulion wołowy Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa wołowego na rosół, 2 pęczki włoszczyzny, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 200 ml mleka, 1 łyżka masła, 5 dag kaszy manny, sól, mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 pęczek szczypiorku. Mięso opłukać, włożyć do garnka. Zalać 1,5 l zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zbierając pianę, która utworzy się na...

  • Pora na obiad

    Słodkawą nutę nada pieczystym łyżka miodu gryczanego lub ciemny ocet balsamiczny.

  • Pieczeń na piątkę!

    Proste zasady, o których nie zawsze pamiętamy, pozwolą nam osiągnąć kulinarny sukces w starciu z uwielbianym przez Polaków mięsem.

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...tłoczno. Przyjeżdżali do nas przyjaciele ze Stanów, z Anglii, potem na milenijnego sylwestra mieliśmy chyba stu czy stu dwudziestu gości... Co pani wtedy podała? - Chyba zrobiliśmy gulasz wołowy, taki(...). Ale w amerykańskim wydaniu będą. Zamiast zrazów wołowych są zrazy z kurczaka. Zresztą nie przepadam za nimi... Boczek, ogórek - to jakieś tłuste i w sumie bez smaku. Schabowemu poświęca pani sporo...

  • Arystokratka wśród mięs

    ...przed podaniem zmiksuj lub przetrzyj przez sito. Przygotowanie: 75 minut Porcja: 270 kalorii Sznycel z jajkiem sadzonym Składniki na 4 porcje : 40 dag udźca cielęcego, 5 jajek, 4 łyżki mąki, 6 łyżek...