• Informacje na temat:

    szaszłyków z łopatki

Przepisy na temat: szaszłyków z łopatki
  • Wieprzowe szaszłyki z papryką

    Oto przepis na pyszne szaszłyki. Nasza rada: Przed nakłuciem składników na patyczki do szaszłyków należy pamiętać, by na kilka minut zanurzyć drewniane szpadki w wodzie. Dzięki temu nie będą one palić się podczas grillowania!

  • W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w rękawie są miękkie i kruche.

  • Wypróbowany przepis na "Miks szaszłyków drobiowych"

  • Składniki na 10-12 szaszłyków: 50dkg karkówki lub łopatki wieprzowej, 2 duże filety drobiowe, 20dkg boczku surowego wędzonego, 6 średnich cebul, 1 duża papryka czerwona, 4 ząbki czosnku, przyprawy.

  • Smażonka z łopatki.... bardzo syta i bardzo smaczna a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu....... Polecam

  • Wieprzowe kęski

    Składniki: 60 dag łopatki lub szynki wieprzowej olej rzepakowy sól pieprz Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina łyżeczka mielonej kolendry pół łyżeczki cynamonu szczypta granulowanego czosnku 3 łyżki oliwy Przygotowanie: 1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Patyczki do szaszłyków mocz przez godzinę w zimnej wodzie. Składniki na marynatę...

  • Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.

  • Zdrowe przekąski z grilla

    .... Najlepsze będą te przygotowane z rostbefu, łopatki lub antrykotu. Mięso pokrój w 2- 3 centymetrowe paski. Łyżkę musztardy Dijon, 2 łyżki octu winnego, łyżkę sosu Worcester i 4 łyżki oliwy z oliwek...

  • Uwielbiamy czasem zjeść takie proste w miarę szybkie jedzenie.

Artykuły na temat: szaszłyków z łopatki
  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Najlepszy jest udziec indyka, łopatka wieprzowa, karkówka, a także baranina i jagnięcina. Marynowanie Marynatę do szaszłyków przyrządzam ze świeżych ziół: tymianku, majeranku, rozmarynu, a także czosnku, z dodatkiem oleju, pieprzu, soli, soku z cytryny oraz wina lub odrobiny wódki - dzięki dodatkowi soku i alkoholu mięso po upieczeniu będzie kruche i soczyste. Kawałki mięsa mieszam...

  • Te mielone cię zachwycą

    Gołąbki z ryżem Składniki na 4-6 porcji: 75 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 1 główka włoskiej kapusty, 6 szklanek bulionu, 1 kartonik przecieru pomidorowego, 1-2 ząbki(...). Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła. Patyczki do szaszłyków zalać wodą...

  • 4 sposoby na grilowanie podczas majówki

    ...lub  po kilka sztuk. "Przytrzymane" można przewracać bez obawy. Wielbicielom szaszłyków pomogą szpikulce z przytrzymującą ramką (od 85 zł), która pozwala bezpiecznie i wygodnie umieścić szaszłyki...

  • Robimy czystki w kuchni

    ..., którą zajmują, ani dodatkowej pielęgnacji, jakiej wymagają (ręczne mycie). Szpadki do szaszłyków : używamy gałązek rozmarynu, dzięki którym szaszłyki zyskują cudowny aromat. Fragment pochodzi...

  • Grillowa uczta

    .... Posmaruj musem pomidorowym, na każdym kawałku rozłóż plaster szynki parmeńskiej, boczku lub bekonu, zwiń w roladki. Pokrój w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Nabij na patyczki do szaszłyków i opiecz na...