• Informacje na temat:

    szaszłyki z kiełbasek

Przepisy na temat: szaszłyki z kiełbasek
  • 5 pomysłów na szaszłyki

    Długie weekendy zawsze sprzyjają grillowaniu. Dla poszukujących inspiracji przygotowaliśmy pomysły na szaszłyki oraz dopasowane do nich sosy.

  • ...kawałki, a boczek na spore kwadraty. C. Na rożenki nabijać kolejno: kawałki kiełbasy, całe pomidory, kawałki ananasa, złożone na pół kwadraty boczku i paprykę. Rozpuścić masło. Posmarować szaszłyki, ułożyć na grillu i piec nad wygaśniętym żarem od 5 do 10 minut obracając i powlekając marynatą. Podawać z ryżem i sezonowymi surówkami. Nasza rada Szaszłyki te można też upiec w prodiżu, jednak należy je...

  • Pikantne szaszłyki z kiełbasy

    Idealne na letnie imprezy.

  • Przepis na sałatkę do mięs z rusztu

    Gorące, wręcz ogniste klimaty to kwintesencja dobrego grilla. Soczyste kiełbaski, chrupiące szaszłyki czy aromatyczna karkówka niezmiennie zachwycają i królują na każdym stole podczas letniego garden party. Kulinarnym dopełnieniem klasyków z grilla mogą być oryginalne dodatki, na przykład sałatka inspirowana słoneczną kuchnią Meksyku.

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw(...), ananasów, bananów, gruszek. Warto przygotować z nich kolorowe szaszłyki lub podawać pieczone w plastrach. Owoce mają niewiele kalorii, ok. 40-70 kcal/100 g. Doskonale smakują w towarzystwie sosu...

  • Warzywa na ruszt!

    Warzywa możemy również przypiekać solo. Pasują one właściwie do każdego rodzaju mięsa. Owoce komponują się dobrze z kurczakiem i wieprzowiną. Warzywa i owoce kroimy w talarki, plasterki, paski, słupki, itd. Robimy z nich szaszłyki lub układamy na folii aluminiowej. Pieczemy z obu stron, tak aby były miękkie i równocześnie chrupkie. Przed grilowaniem możemy je skropić olejem, oliwą, marynatą...

  • Soczyste szpadki z orzechową nutą

    ....  2. Szaszłyki: mięso umyj, pokrój w kostkę, skrop marynatą. Odstaw na całą noc. Warzywa umyj, oczyść. Pomidory i bakłażan pokrój w plastry, papryki - w kostkę, cebule - w ósemki. 3. Mięso i pokrojone(...) patelnię, krótko obsmaż, zdejmij. Na patelnię włóż boczek, obsmaż go z każdej strony. Odłóż do przestudzenia.  3. Z kiełbasek usuń musztardę z czosnkiem. Nadziewaj je na patyczki szaszłykowe na przemian...

  • Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu

    Salsa, Steak czy Ciemne Piwo). To idealne rozwiązanie dla tych, którzy szybko, wygodnie i w praktyczny sposób chcą urozmaicić smak tradycyjnej karkówki czy kiełbasek. Wśród propozycji firmy znajdują(...) i grillowanych. Doskonały do mięs, kiełbasek z grilla, steków oraz przyprawiania ryżu i makaronu. Bardzo dobrze sprawdza się jako dip. Jego intensywny smak i aromat nadadzą każdej potrawie...

  • Chrupiąco i apetycznie na grillu!

    Tradycyjne szaszłyki, karkówka czy kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak by podczas sezonu nie popaść w rutynę, można przyrządzić smaczne i proste przekąski. Zaskoczą gości, umilą czas oczekiwania na dania główne i zaostrzą apetyt na więcej! Idealną propozycją na grillową ucztę będą chrupiące i pełne wiosennych aromatów koreczki. Przygotowane na bazie pysznych chlebków...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.

Artykuły na temat: szaszłyki z kiełbasek
  • Szaszłyki z kiełbasek, cukinii i pieczarek

    ..., kiełbaski i pieczarki na przemian ponabijaj na szpilki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj 4-5 minut, od czasu do czasu obracając.  3. Gotowe szaszłyki serwuj z sałatką i sosem...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Żeberka na ostro

    Z rusztu nie tylko kiełbaska smakuje wspaniale. Szaszłyki, ryby, steki, żeberka- istna rozkosz dla podniebienia!

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Idealny stek z grilla. 10 złotych zasad

    Mówi się, że grillowanie to nasz sport narodowy. O ile nie ma nic prostszego niż wrzucenie na ruszt kiełbaski, szaszłyka bądź piersi z kurczaka, to nie zawsze wiemy, jak obchodzić się z jednym z najszlachetniejszych kawałków mięsa: stekiem. Oto dziesięć zasad, o których warto pamiętać, jeśli chcemy, by wyszedł idealnie.

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • Nie tylko mięso. Pyszne dodatki do dań z grilla

    Słyszysz „grill”, a w twojej głowie pojawia się wizja soczystej karkówki oraz skwierczących kiełbasek. Są jednak osoby, które na ruszt wrzucą całkiem co innego. Dla osób, które są na diecie roślinnej lub chcą włączyć więcej takich produktów do menu jest wiele alternatyw – także na grilla. I to całkiem smacznych!

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...

  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....