• Informacje na temat:

    szaszłyki z indyka

Przepisy na temat: szaszłyki z indyka
  • Szaszłyki z indykiem

    Jeśli mimo wszystko nasi goście należą do tradycjonalistów i preferują mięsne szaszłyki, to warto przygotować ich wersję z indykiem w roli głównej.

  • Już jakiś czas "chodziły" za mną szaszłyki. Wreszcie się zmobilizowałam. Liczyłam, że uda mi się upiec je na grillu. Niestety pogoda się zepsuła i pozostał mi piekarnik. Rodzina i tak zadowolona.

  • Szaszłyki z indyka i winogron

    Dawniej indyk gościł tylko na magnackich stołach. Teraz to trzecie najpopularniejsze mięso w Polsce. Tym, którzy lubią cieszyć się jego smakiem, podsuwamy przepis na szaszłyki z indyka i winogron...

  • Smaczne i niezwykle aromatyczne. Można je przyrządzić na grillu lub zrobić w domu.

  • Drobiowe szaszłyki

    Składniki 60 dag piersi indyka lub kurczaka 4 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki curry natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie 1 Pierś umyj, podziel na cząstki. Jogurt z przyprawami wymieszaj, połącz z kawałkami indyka, dobrze wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą. Nabijaj mięso na...

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z indyka"

  • Szaszłyki drobiowe z rulonikami

    Sposób przygotowania 1. Czosnek obierz, posiekaj, połowę wymieszaj z 3 łyżkami oleju, suszonym oregano i bazylią oraz słodką papryką. Marynatę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Filet z indyka(...) oleju. Posmaruj tym plasterki cukini. Zwiń je ciasno.  5. Kawałki mięsa oraz ruloniki z cukinii ponabijaj na przemian na długie, drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj je ok...

  • Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z indyka"

  • Soczysty indyk z sosem kiwi

    ...).  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie: kawałki mięsa, papryki oraz bekonu. Szaszłyki skrop pozostałym olejem i ułóż bezpośrednio na rozgrzanym grillu lub na aluminiowych tackach. Grilluj ok...

  • Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka"

Artykuły na temat: szaszłyki z indyka
  • Szaszłyk z indyka

    Mięso indycze jest dość chude i bywa suche. Ci, którzy nie dbają o linię, mogę przełożyć kawałki indyka boczkiem lub kawałkami kiełbasy i ćwiartkami cebuli.

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Najlepszy jest udziec indyka, łopatka wieprzowa, karkówka, a także baranina i jagnięcina. Marynowanie Marynatę do szaszłyków przyrządzam ze świeżych ziół: tymianku, majeranku, rozmarynu, a także czosnku, z dodatkiem oleju, pieprzu, soli, soku z cytryny oraz wina lub odrobiny wódki - dzięki dodatkowi soku i alkoholu mięso po upieczeniu będzie kruche i soczyste. Kawałki mięsa mieszam...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Z indyka i pieczarek

    Mięso z piersi indyka opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Lekko obsmażyć je na patelni. Następnie w ciągu 5 minut obgotować ziemniaki. Pieczarki,...

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...

  • Te mielone cię zachwycą

    ..., zostawić na 30 minut. Po tym czasie oblepić je masą mięsną, przyciskając dość mocno, ale żeby mięso nie spadało. Szaszłyki posmarować oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną. Frikadelu: Zupa z klopsikami Składniki na 4-6 porcji: 2 l bulionu, 1 pęczek włoszczyzny, 4 ziemniaki l 50 mielonego mięsa z indyka, 1 sucha...

  • Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały. Fot. materiały prasowe Składniki (2 porcje): 150 g miksu sałat 150-200 g polędwiczki z indyka 2 łyżki miksu ziaren Kresto (słonecznik, dynia, siemię lniane, sezam) 1 łyżka kaparów...

  • Zdrowy jadłospis

    ...z marchewki oraz 1 łyżeczką chrzanu. Podwieczorek Kanapki - 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z masłem, pomidor, 2 plastry pieczeni z indyka przyrządzonej samodzielnie lub ze sprawdzonego źródła(...). Kolacja Sałatka z indyka z ananasem, pomidorami koktajlowymi i ryżem, herbata z dzikiej róży. Czwartek Śniadanie Płatki owsiane z nasionami, oraz z suszonymi i świeżymi owocami (jak...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Wystarczy, że skorzystacie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego...