• Informacje na temat:

    szaszlyki drobiowe z boczkiem pieczone w piekarniku

Przepisy na temat: szaszlyki drobiowe z boczkiem pieczone w piekarniku
  • Przygotowanie: Cebulę,pieczarki, boczek i ogórek kroimy na plasterki. Wątróbkę rozdzielamy na dwa kawałki. Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Polewamy olejem i posypujemy przyprawą do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku. Podajemy z ziemniakami jako danie obiadowe lub oddzielnie jako ciepłą kolację. Życzę smacznego.

  • W poszukiwaniu idealnych szaszłyków sięgnęłam po mięso z łopatki wieprzowej. I co? To jedne z lepszych szaszłyków jakie udało mi się zrobić:). Dzięki długiemu pieczeniu w rękawie są miękkie i kruche.

  • Szaszłyk z wątróbek - Maciej Kuroń

    .... C piekarniku i pieczemy 20 - 25 minut, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą. Szaszłyki możemy grillować albo usmażyć na patelni na oleju. Tak przygotowane szaszłyki podaje się również na zimno...

  • smaczne,proste

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...st. C piekarniku i pieczemy 20 - 25 minut, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą. Szaszłyki możemy grillować albo usmażyć na patelni na oleju. Tak przygotowane szaszłyki podaje się również na...

  • Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw, przez co porcja mięsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy.

  • Dziś sobota więc się kręci robota, miałam ugotować zupkę z botwinki ale że wczoraj byłam na zakupach i kupiłam ćwiartki z kurczaka więc pomyślałam sobie że je upiekę będzie super obiadek. I się nie pomyliłam rodzinka zachwycona a i koleżankę zaprosiłam była również bardzo zadowolona.

  • To moja wersja na leniwca, robiłam je w nocy jak syn już zasnął. Szybko zawinęłam w obgotowane liście kapusty mięso mielone z dodatkiem ryżu i przypraw, bez zawiązywania i obsmażania, ułożyłam od razu na dnie naczynia żaroodpornego, zalałam passatą pomidorową i sru do piekarnika. Takie gołąbki smakują najlepiej, zrobione z młodej kapusty, więc polecam serdecznie dla zapracowanych, dla nie mających czasu i dla tych, którzy nie przepadają za siedzeniem w kuchni.

  • Zrobiłam ostatnio na obiad, na szybko i właściwie z niczego. Same ziemniaki są super dodatkiem do wielu dań, ale mogą też stanowić samodzielny obiad.

  • Zamarynowane skrzydełka w ziołach, po 24 godzinach możemy piec na grillu lub w piekarniku, jak kto woli. Są idealne w smaku.