• Informacje na temat:

    szarlotka z kremem francuskim

Przepisy na temat: szarlotka z kremem francuskim
  • Kulinarne abc udanych wypieków

    ...śmietanę i rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Lekko ciepły i płynny ganache pełni funkcję gładkiej i błyszczącej polewy do ciast, tortów oraz deserów. Po schłodzeniu i ubiciu staje się puszystym kremem...

Artykuły na temat: szarlotka z kremem francuskim
  • Coś na drogę

    ..., polej tartę, posyp rozmarynem. Piecz ok. 25 minut. Szarlotka razowa Składniki: 400 g mąki pszennej razowej, szczypta soli, 200 g masła, pół szklanki ksylitolu (naturalnego cukru z brzozy), 3 jajka...

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy...