• Informacje na temat:

    szarlotka na dużą blachę

Przepisy na temat: szarlotka na dużą blachę
  • Niezawodny przepis na jabłecznik

    Składniki: półtora kg jabłek 2 budynie waniliowe   4 jajka 1 litr mleka po szklance cukru mąki pszennej i ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny Przygotowanie: Jabłka obierz, oczyść, pokrój w niedużą kostkę. Margarynę stop, ostudź. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, połącz. Wsyp przesiane mąki i proszek, wlej margarynę, wymieszaj. Blachę natłuść, wlej...

  • Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ..., dodaj 1-2 łyżki wody. Podziel na 2 części (2/3 i 1/3), każdą zawiń w folię, włóż do zamrażalnika na ok. godz. Blachę 24x34 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na spód zetrzyj na tarce większą część(...) wlewaj olej, miksując. Pianę wyłóż na ciasto. Wyrównaj i ułóż na niej owoce. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz w 190ºC 30-40 min. Z Małopolski Szarlotka z pianką Znakomita na ciepło, np...

  • " Jabłecznik pospolity"

  • To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.

  • Upieczcie tę szarlotkę, poczekajcie chwilkę, aby przestygła, pokrójcie, posypcie cukrem pudrem i jeszcze ciepłą połóżcie na talerz z gałką waniliowych lodów. Konia z wozem dla tego, kto poprzestanie na jednym kawałku!

  • Kruche ciasto, jabłka, cynamon, pierzynka z białek. Po upieczeniu nie zostają nam w lodówce białka z jajek, bo ubita jest z nich piana. Ciasto doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie wiem, czy długo zachowuje świeżość, bo bardzo szybko znika.

  • Szarlotka z dużą ilością jabłek i nutą cytrynową

  • Dodam że przepis jest dzięki inspiracji Kulinarna Wiola tyle że go zmodyfikowałem.

  • Pieke dużo ciast także z jabłkami, ale ta szarlotka gości u mnie w domu dwa razy w tygodniu ,gdy na rynku pojawią się antonówki. Ciasto jest bardzo smaczne,pięknie pachnie i można jeść na zimno i na gorąco. POLECAM!

Artykuły na temat: szarlotka na dużą blachę
  • Fryburska szarlotka

    Czy jest cos bardziej smakowitego jak domowa, pachnaca jablkami i przyprawami szarlotka, na jesienny dzien i wieczor?  Ciasto wyjatkowo proste, dostepne...

  • Jabłko w roli głównej

    ...zetrzyj na tarce o dużych oczkach wprost na wierzch ciasta. 4. Piekarnik nagrzej do temperatury 180° C, wstaw blachę z ciastem i piecz około 45 minut. 5. Gdy szarlotka wystygnie posyp ją cukrem pudrem(...). 4. Blachę z jabłecznikiem wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C i piecz ok. 40 minut. 5. Gdy ciasto wystygnie możesz je polukrować lub posypać cukrem pudrem z cynamonem i ozdobić...

  • Kolorowe przekładańce

    ...gniazda nasienne i pokrój na plastry, skrop sokiem z cytryny. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż na nim plastry jabłka. Zapiekaj je 15 minut w 180° C. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. W wysokim naczyniu(...). Blachę do pieczenia posmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Ciasto rozwałkuj, wyłóż na blachę i posmaruj je warstwą powideł śliwkowych. 2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Margarynę utrzyj z cukrem...

  • Wszystko, co chcesz wiedzieć o mazurku

    .... Zawiń ciasto w filię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut. Po czym czasie rozwałkuj ciasto i możliwie najdokładniej wytnij z niego prostokąt (wymiary 20 x 15 cm). Przełóż go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nakłuj widelcem. Z pozostałego ciasta uformuj kształt jajka. Również przełóż na blachę. Piecz ciasto w temperaturze 180 st. C przez koło 25 minut. Po wystudzeniu ciasta...

  • Słodkości z kaszy jaglanej

    Szarlotka Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 2 czubate łyżki(...) włóż ugotowaną kaszę jaglaną, dodaj cukier, mąkę kukurydzianą, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Blachę do ciasta posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Na...

  • Coś na drogę

    ..., polej tartę, posyp rozmarynem. Piecz ok. 25 minut. Szarlotka razowa Składniki: 400 g mąki pszennej razowej, szczypta soli, 200 g masła, pół szklanki ksylitolu (naturalnego cukru z brzozy), 3 jajka(...) rozwałkuj, przełóż na blachę i piecz 15 minut w 180°C. Po tym czasie nałóż na wierzch mus jabłkowy, całość posyp kruszonką (wyjmij ciasto z zamrażalnika i utrzyj na tarce z grubymi oczkami). Piecz ok...

  • Smaki dzieciństwa

    ...pieczenia i ponownie wymieszaj, aby nie było grudek. Na koniec wlej olej i ponownie wymieszaj. Blachę do ciasta wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą lub kaszą manną. Na dnie formy ułóż pokrojony(...) był na wierzchu. Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem. Szarlotka z rabarbarem Składniki na 10 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 20 dag zimnego masła, 1/3 szklanki cukru pudru...

  • Podwójna słodycz

    Szarlotka i sernik Składniki na 16 porcji: 1 i 1/2 szklanki mąki, żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia, 170 g masła lub margaryny, 4 łyżki cukru pudru Na masę: 1/2 kg twarogu, 4 łyżki cukru, cukier(...), mak, 2-3 krople aromatu, zmielone z łupiną migdały i pianę z białek. Całość wymieszaj. Ciasto wyłóż na posmarowaną masłem niską blachę, rozsmaruj na grubość 1 cm. Piecz 20 minut w temp. 175° C. Ciepłe...

  • Słodka niespodzianka

    ...: 80 minut Porcja: 460 kalorii Szarlotka Różana Pianka Składniki na 18 porcji: 3 szklanki mąki, 5 jajek , 1 margaryna, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kg jabłek, 1/5 kostki masła, 1 szklanka(...) do zamrażalnika. 2. Dwie trzecie ciasta rozwałkuj na dość cienki placek i wyłóż nim blachę (wcześniej wysmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką). Resztę ciasta ponownie owiń folią i włóż do lodówki...