• Informacje na temat:

    syte sałatki

Przepisy na temat: syte sałatki
  • Kuchnia Roberta Makłowicza: Sałatki

    W menu Roberta Makłowicza znalazły się głównie sałatki zarówno dla wegetarian, jaki i mięsożerców. Kucharz pokazał, jak przygotować m.in. egzotyczną tajską sałatkę na bazie sardynek, imbiru i papryczki chili, grecką sałatkę z pomarańczami i smażonym serem feta czy sałatkę z kurczakiem i ananasem. Lekkie i odżywcze posiłki świetnie sprawdzą się na szybkie dania dla całej rodziny bez względu na...

  • Składniki: 6 jaj, 2 tuńczyki w oliwie, 2 cebule, 30 dag sera żółtego, śmietana i majonez.

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    Smacznie i do syta!

  • Młoda kapusta inaczej - pomysł na letnią sałatkę

    To idealna baza do letniej sałatki, wprost wymarzonej na lekki lunch. Do przyrządzenia sałatki potrzebujemy: Składniki: pół główki młodej kapusty,  pęczek rzodkiewek, pół pęczka szczypiorku, trzy jajka ugotowane na twardo, dwa gruntowe ogórki, 15 dag ulubionej szynki, sól, pieprz, garść grzanek do posypania. Sposób przygotowania: Przygotowujemy sos z 4 łyżek majonezu, 2 łyżek...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...grubo posiekaj. Ser pokrusz. Mięso oraz pozostałe składniki sałatki wymieszaj. Przełóż na talerze przykryte sałatą. Ocet ubij z musztardą oraz oliwą. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Skrop nim...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Wszyscy najedzą się do syta!

  • Szakszuka z chrupiącymi ziarnami

    Proste danie, którym najesz się do syta.

Artykuły na temat: syte sałatki
  • Sałatka gruszką i granatem

    W upalne dni dobrym pomysłem obiadowym jest konkretna sałatka. Taką miską zieleniny z wkładką i najesz się do syta, i orzeźwisz!

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Najzdrowsze jedzenie

    ...mięso dostarczają najwięcej składników odżywczych w przeliczeniu na dostarczane kalorie. Jeżeli więc wydaje ci się, że jesz zdrowo, bo opychasz się kotletami, a rezygnujesz z sałatki, to jak najszybciej...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    ..., pokroić w cienkie plasterki. Sałatę dobrze umyć, opłukać, osuszyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać listkami ziół. Z arbuzowymi serduszkami  1. Sałatę lodową umyć, osuszyć...

  • Sałatka to bomba witaminowa, która idealnie sprawdzi się podczas jesiennych i zimowych wieczorów. Od dzisiaj nie będzie już kojarzyć się tylko z dietą. Oto sześć najpopularniejszych sałatek serwowanych niemal w każdym zakątku kuli ziemskiej. Fot. 123RF/Picsel Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a w raz z nimi czas spotkań w gronie bliskich i znajomych. Wielu z was z pewnością zdecyduje się na zaserwowanie gościom sałatki. Tylko czym ich zaskoczyć? Warto zapomnieć o przypadkowych...

  • Lekkie sałatki

    Kto jada sałatki, ten jest piękny i gładki... A na dodatek szybciej chudnie! Łatwiej mu się uporać i z gorącem, i ze zbędnymi kilogramami.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • zdrowa malo kaloryczna a zarazem syta :>

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...