• Informacje na temat:

    syberyjskie ryby

Przepisy na temat: syberyjskie ryby
  • Pieróg syberyjski z rybą

    ...: 1. Z surowej ryby usunąć ości. Mięso posiekać na bardzo małe kawałeczki. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. 2. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części w proporcjach(...) z placków umieścić na wyłożonej natłuszczonym pergaminem brytfannie. Ułożyć na nim warstwę posiekanej ryby, posolić, dodać pieprz, następnie przykryć warstwą zrumienionej cebuli. Całość przykryć drugim...

Artykuły na temat: syberyjskie ryby
  • Granice nie istnieją

    ..., chodziła w ubraniach z renich skór, jadła surowe mięso i ryby, spała w legowisku w czumie, gotowała, zbierała krzaki na ogień, odwiedzała święte miejsca. Dostałam nawet nienieckie imię: Mjagnie...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Kuchnia rosyjska

    ...i smażyć bliny z obu stron. Podawać ciepłe (można skropić roztopionym masłem). Do tego podawać kawior i pozostałą śmietanę, dekorować koperkiem.  Pielmieni - syberyjskie pierożki  Składniki: 400(...), marchew 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś; im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej) i gotować około 30 min. Przecedzić. Do wywaru włożyć...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Szukam Marii spokojnej

    .... Kocham wakacje i wtedy właśnie zaczynam więcej jeść. Rozsmakowuję się. Uwielbiam te chwile na Mazurach, gdy ryby prosto z jeziora bajkowo smakują. Jednak nie tyję. Może mam dobre geny? A może to...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Fot. 123RF/Picsel Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy...

  • Człowiek honoru

    ...moment, jak przestanie. Może dlatego raz na jakiś czas bywam masochistą? Istnieje na to prosty patent. Na przykład wyjazd z przyjaciółmi "na ryby". Jeszcze się nie zdarzyło, żebyśmy wyciągnęli wędki...

  • Uwielbiasz ryby, ale przeraża Cię ich patroszenie i filetowanie? Masz ochotę spróbować raków i krewetek, ale nie wiesz, jak się do nich zabrać? Przeczytaj! 60 potraw z 40 gatunków ryb i frutti di mare! Od prostego makaronu z łososiem po subtelne filety z tuńczyka z limonką! Pierwsza część książki zawiera wskazówki związane z zakupem, przechowywaniem, rozmrażaniem i sprawianiem ryb i owoców morza. Dowiesz się także, jak przyrządzać danie na parze, dusić, grillować i smażyć. Poznasz niezbędne...

  • Wszystkie twarze Władimira Władimirowicza

    ...wódki, nie kolekcjonuje rolls-royce'ów, nie paraduje w lśniących od złotych szamerunków generalskich mundurach. Na wczasy wyjeżdża na Syberię, gdzie poluje, łowi ryby i niczym dobry królewicz odwiedza...

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Fot. 123RF/Picsel ''Świeża ryba", ''dorsz prosto z kutra", ''najlepsza flądra na wybrzeżu" - nadmorskie restauracje prześcigają się w wymyślaniu chwytliwych haseł, wabiących wczasowiczów. Właściciele knajp żonglują słowami na potęgę, a podobnych reklam jest mnóstwo. Niestety, zdarza się, że prawda wygląda nieco inaczej. Chociaż może to dziwić, nad polskim...