• Informacje na temat:

    surowy makaron z piekarnika

Przepisy na temat: surowy makaron z piekarnika
  • Zimowy obiad z piekarnika

    Gdy temperatura spada, rośnie apetyt na mięso, gęste sosy, sery, ziemniaki i makaron. Te zapiekanki z pewnością go zaspokoją!

  • Dla miłośników surowych dań:)

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)

  • 25 października - Światowy Dzień Makaronu

    ...na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem. Oto inspiracje od Lubelli na każdą okazję i dla każdego!

  • Boczuś wyszedł fantastyczny,pełen aromatu i niezwykle smaczny.Polecam wypróbować na świąteczny stół:)

  • Cannelloni z serkiem

    Włoski makaron z pysznym nadzieniem. Zapieczony w sosie pomidorowym z serem, w kilka minut skradnie serca domowników oraz gości.

  • * W tym sosie nie jest potrzebny żaden ser. ** Ten sos jest bardzo łatwy do przygotowania, ale potrzebuje naprawdę dobrych pomidorów, świeżych ziół i dobrej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Fajnie jest tworzyć nowe smaki, zastępując zioła lub dodając różne składniki do podstawowej mieszanki.

  • Obiady dla całej rodziny w 30 minut

    Katarzyna Bukowska zaprezentowała kilka szybkich przepisów. Na pierwszy ogień poszedł makaron z cukinią, szpinakiem, orzechami i pomidorami na bazie sosu z gorgonzoli. Entuzjastom kuchni azjatyckiej do gustu przypadną słodko-kwaśne warzywa z sosem z masła orzechowego, podane z makaronem ryżowym. Do tego dania warto wybrać warzywa, które można zjeść na surowo, by skrócić maksymalnie czas jego...

  • Tradycyjne gołąbki jakie do tej pory znałem z tymi nie mogą się równać...

Artykuły na temat: surowy makaron z piekarnika
  • Makaron plus grzyby

    ...i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20 minut, by łazanki się zapiekły. Tagliatelle z grzybami i ziołami Składniki: 40 dag makaronu typu wstążki, 60 dag leśnych grzybów, 1 duża cebula, 50 g masła(...) z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Jedz letnie warzywa i owoce

    ...szczęście!".   Makaron... ale z cukinii! Cukinia jest lekkostrawnym i delikatnym w smaku warzywem. Zawiera mnóstwo witamin (C, A, K i z grupy B) i składników mineralnych (m.in. magnez, potas i żelazo). - Cukinia nie musi nam się kojarzyć wyłącznie z dodatkiem do leczo czy potrawką z piekarnika. Możemy ją podać także w formie makaronu! Długie, cienkie nitki uzyskamy za pomocą specjalnej...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie makaronu nie powinno nikomu sprawić najmniejszego problemu. Tymczasem okazuje się, że w trakcie tej prostej czynności możemy popełnić sporo błędów. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Ziemniak jeszcze pyszniejszy

    Ryż, kasza, makaron nie zdołały go zdetronizować. Oto nasz królewski ziemniak.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Świąteczny kapelusz

    .... Dla sześciu osób potrzebujemy pół kilo makaronu i tyle samo różnego rodzaju grzybów, oliwy z oliwek, czosnku i zielonej pietruszki. Siekamy natkę z ząbkiem czosnku. Podgrzewamy oliwę z drugim ząbkiem na(...) sos beszamelowy, doprawiamy solą i pieprzem, szczyptą tartej gałki muszkatołowej i łyżką parmezanu. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z łyżką masła, sosem grzybowym i połową sosu...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Tuńczykowe obiady

    ...go krótko, bo inaczej zrobi się twardy i suchy. Po lekkim obsmażeniu steków z tuńczyka wsadź je do piekarnika, by środek "doszedł", to znaczy, by nie był surowy, ale różowy i soczysty. Jeśli smażysz(...) usmaż orzeszki pinii, rodzynki i dodaj liście szpinaku. Nadzienie włóż pomiędzy 2 kawałki tuńczyka. Podawaj z grzankami. W wersji na ciepło Tuńczyka z puszki często spotkasz w pizzy lub makaronie...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...