• Informacje na temat:

    surówki z czerwonej kapusty surowej

Przepisy na temat: surówki z czerwonej kapusty surowej
  • Kapusta - warzywo doskonałe w każdym calu

    ...małe, regularnie serwowane porcje. Antidotum na niejedną bolączkę Obecne w kapuście żelazo, magnez i miedź to doskonałe trio do walki z anemią i sposób na zapobieganie jej. Walory kapusty(...) jest rekomendowane diabetykom. Wyjątkowa witamina U Właściwości gojące i zabliźniające soku z kapusty mogą przynieść wiele korzyści w leczeniu stanów zapalnych i wrzodów przewodu pokarmowego. Swoje...

  • Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.

  • Kapusta idealna na zimę

    Dziecku po 1. roku można podawać zarówno kapustę białą, jak i czerwoną. Można serwować je maluchowi w postaci surówek lub w łazankach, pierogach czy też rozgrzewających i pożywnych zupach. Dwulatka warto poczęstować też kapustą kiszoną. Jest lżej strawna od surowej i zawiera dobre bakterie o działaniu podobnym do probiotyków.

  • Najlepsza surówka z czerwonej kapusty

  • Soczysta surówka z cytrusowym aromatem ,idealna do smażonego mięsa. Można ją również wymieszać z jogurtem ,dzięki czemu stanie się kremowa. Zamiast jogurtu ,można użyć odrobiny majonezu.

  • Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Surówka z czerwonej kapusty

  • Surówka z młodej czerwonej kapusty

  • smaczna surówka z czerwonej kapusty, w wersji z majonezem

Artykuły na temat: surówki z czerwonej kapusty surowej
  • Surówka – uzupełnienie czy baza posiłku?

    Masz już dość marchewki z jabłkiem, kiszonej kapusty lub ogórków? Każdy z tych wariantów jest niezwykle cenny odżywczo, ale monotonia nam nie służy. Nie doceniamy też smaku tego, co zbyt często gości(...) świeżym korzeniem imbiru, pokrojonym w maleńką kostkę lub startym. Do surówki dodajemy 1-2 łyżki oliwy w oliwek i serwujemy do dań z kaszą, ryżem, ziemniakami, mięsem i rybami. Ta propozycja ma wyrazisty...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Burak w wielu wariantach

    Burak czerwony, obok kapusty i marchwi, jest trzecim z wielkiej trójki warzyw, które najczęściej goszczą na polskich stołach. Nie tylko pobudza apetyt, ale działa też odświeżająco i jest lekkostrawny. Od wieków stosowany nie tylko z uwagi na smak, ale też jako naturalne antidotum na wiele dolegliwości. Dla wegetarian i mięsożerców A jak go włączyć do jadłospisu? Możliwości mamy bez...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie przygotować coś naprawdę wyjątkowego,...

  • Kapuściane leki na 100 dolegliwości

    ...dolegliwości i chorób! Trzy najzdrosze głowy W celach medycznych używać możemy kapusty białej (cukrowej), włoskiej i czerwonej - nie tylko do jedzenia, ale również zewnętrznie. Włoska ma wszelkie(...) medycy nie mieli pojęcia o istnieniu wolnych rodników, sprzyjających rozwojowi raka, do leczenia choroby nowotworowej używali właśnie kapusty. Lekarz Markus Katon z podziwem wyrażał się o jej...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Dlaczego warto jeść warzywa kapustne

    ...prawidłowego rozwoju płodu. Dlatego zaleca się małe główki kapusty przyszłym mamom, a i przyszli ojcowie powinni często ją jeść - kwas foliowy poprawi płodność mężczyzn.  Jak przyrządzać? Brukselkę(...) i paznokci. Najbardziej wartościową częścią kapusty jest głąb.  Jak przyrządzać? Oprócz surówek pij sok świeżo wyciskany z kapusty - świetnie oczyszcza organizm i jest nieoceniony przy zatwardzeniach...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z marchewki. Fot. 123RF/Picsel Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko. Wielokrotnie...