• Informacje na temat:

    surowki z czerwonej kapusty

Przepisy na temat: surowki z czerwonej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty

    To prawdziwa bomba witaminowa. Warto, żeby zagościła na świątecznym stole.

  • Prosta surówka obiadowa

    Surówka z gotowanej czerwonej kapusty. Bardzo łatwa w przygotowaniu. To klasyczna propozycja polskiej kuchni, idealnie komponuje się z mięsami i dodatkiem ziemniaków.

  • Kapusta - warzywo doskonałe w każdym calu

    ...małe, regularnie serwowane porcje. Antidotum na niejedną bolączkę Obecne w kapuście żelazo, magnez i miedź to doskonałe trio do walki z anemią i sposób na zapobieganie jej. Walory kapusty(...) jest rekomendowane diabetykom. Wyjątkowa witamina U Właściwości gojące i zabliźniające soku z kapusty mogą przynieść wiele korzyści w leczeniu stanów zapalnych i wrzodów przewodu pokarmowego. Swoje...

  • Z szynki, mandarynek i czerwonej kapusty

    Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 3 mandarynki kilka plasterków miękkiej szynki drobiowej cebula olej sok z cytryny sól pieprz koperek Sposób przygotowania: Kapustę cienko poszatkować i ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko. Wylać na sitko, dokładnie osączyć i wymieszać z sokiem z cytryny, aby odzyskać kolor. Pozostawić do ostygnięcia, dodać posiekaną cebulę...

  • Kapusta idealna na zimę

    To typowo zimowe warzywo stanowi skarbnicę witaminy C, kwasu foliowego, żelaza, wapnia i błonnika.

  • Kurczak na ostro

    Pikantny kurczak będzie wybornie smakował podany z ryżem ugotowanym na sypko i prostą, niezbyt mocno przyprawioną surówką, np. z czerwonej lub białej kapusty.

  • Najlepiej smakuje z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    ...z kapusty pekińskiej z sosem włoskim I jeść rozkoszując się smakiem...

  • Potrawy na cały tydzień

    ...wszystko się lekko zrumieni, wrzuć do kapusty, dobrze wymieszaj. Duś, aż wyparuje sporo wody.  3. Ciasto francuskie rozwałkuj, kładź farsz, zawiń. Posyp przyprawą. Piecz 30 minut w temp. 180(...), marchewek pokrojonych w talarki. Duś około godziny. Dodaj natkę pietruszki. Ułóż na górze udka, duś jeszcze chwilę.  Dorsz na czerwonej kapuście Sposób przygotowania 1. Rybę opłucz, osusz...

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    To mięso rozpływa się w ustach!

Artykuły na temat: surowki z czerwonej kapusty
  • Roladki z surówką z czerwonej kapusty

    .... Z pozostałego miąższu wyciśnij sok. Polej nim surówkę z czerwonej kapusty. Wymieszaj z filecikami pomarańczy.  5. Miękkie roladki zdejmij z patelni. Wywar z patelni przecedź przez sitko i zmiksuj na gładko(...)1. Marchew i seler obierz, pokrój w cienkie słupki. Cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Ogórki przekrój wzdłuż, a potem każdy na 4 cząstki. Plastry szynki przekrój. Z kapusty wytnij głąb...

  • Surówka – uzupełnienie czy baza posiłku?

    Masz już dość marchewki z jabłkiem, kiszonej kapusty lub ogórków? Każdy z tych wariantów jest niezwykle cenny odżywczo, ale monotonia nam nie służy. Nie doceniamy też smaku tego, co zbyt często gości na naszych talerzach. Warto poszukać nowych inspiracji. Dziś propozycja, której bazą są buraki, doskonale sprawdzą się zarówno surowe, jak i kiszone. Składniki dla dwóch osób: ·  2 średniej...

  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    ...wraz z jajkiem i natką do kaszy. Dopraw do smaku. Liście kapusty nafaszeruj kaszą i zawiń, tworząc pakunki. Zepnij wykałaczką.

  • Gdzie te czerwone

    ..., które wiąże tlen z płuc i dostarcza go do wszystkich tkanek. W każdej krwince czerwonej jest około 280 mln cząsteczek hemoglobiny. Obliczono, że gdyby jej nie było, to aby zaopatrzyć wszystkie tkanki(...). surówkę z kiszonej kapusty i wypić szklankę soku z pomarańczy lub wody z cytryną.  Wiedzą oni również, że aby organizm miał szansę wytworzyć nowe czerwone krwinki, oprócz żelaza potrzebuje jeszcze kwasu...

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Nie farbuje Przed krojeniem czerwonej kapusty nacieram dłonie odrobiną oleju, wtedy sok ich nie zafarbuje. Smaczniejsza Do gotowania kapusty, z której przyrządzam ciepłą jarzynkę, np. do pieczeni wieprzowej lub drobiu, dodaję przyprawy korzenne do grzanego wina. Przesypuję je do woreczka, który wkładam do garnka i wyjmuję przed końcem gotowania. Do kapusty nie dodaję innych przypraw, poza...

  • Księga smaków: Biała kapusta

    ...i poszatkowane liście dodaje się do zupy grochowej. Kapustę można zasmażać, a jej liśćmi owijać inne, np. mięsne potrawy. Walory zdrowotne kapusty Kapusta skrywa w sobie duże ilości składników(...). Dodatkowo ma znikomą ilość kalorii, jedz więc ją jak najczęściej, jeżeli chcesz zachować linię. Niestety, spożywanie kapusty może powodować wzdęcia. Aby temu zapobiec, do dań z kapusty warto dodać kminek...

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Burak w wielu wariantach

    Burak czerwony, obok kapusty i marchwi, jest trzecim z wielkiej trójki warzyw, które najczęściej goszczą na polskich stołach. Nie tylko pobudza apetyt, ale działa też odświeżająco i jest lekkostrawny. Od wieków stosowany nie tylko z uwagi na smak, ale też jako naturalne antidotum na wiele dolegliwości. Dla wegetarian i mięsożerców A jak go włączyć do jadłospisu? Możliwości mamy bez...

  • Zdrowy brokuł

    Ten zielony kuzyn kalafiora i kapusty ma mnóstwo witamin i mało kalorii. Potrawy z tym warzywem zadowolą niejednego smakosza.

  • Święta inaczej

    ..., czerwonej kapusty, z buraczkami). Chcesz i kotlet, i bigos? Nałóż go tyle, co surówki. A zanim zaczniesz jeść, wypij szklankę wody z cytryną. Zapełni żołądek i ułatwi trawienie tłuszczów. Schab(...) pracę żołądka i jelit. Pamiętaj o porcji sałatki, warzyw gotowanych, surówki. Na przykład z kiszonej kapusty z posiekaną cebulką i kminkiem (dostarczy ci witaminy C i dobroczynnych bakterii...