• Informacje na temat:

    surowki ocet kapusta

Przepisy na temat: surowki ocet kapusta
  • Surówka z czerwonej kapusty

    ...octem. Połącz z surówką, wymieszaj. Sposób babuni Czerwona kapusta bardzo dobrze znosi chłód i długie przechowywanie. Niewykorzystaną część główki możesz więc zamrozić (będzie dobra nawet do...

  • Surówka z kapusty z octem ryżowym

  • Coleslaw - gwiazda wśród surówek

    ...1. Kapustę kroimy na pół, myjemy, zdejmujemy pierwsze, zewnętrzne liście, pozostałe szatkujemy (można też zetrzeć kapustę na tarce o dużych oczkach). 2. Marchewkę obieramy, myjemy i i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy bardzo drobno, kroimy też natkę. 3. Starte warzywa łączymy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce łączymy majonez, ocet, miód (cukier puder) i sok...

  • Surówka Coleslaw

    ...1. Kapustę kroimy na pół, myjemy, zdejmujemy pierwsze, zewnętrzne liście, pozostałe szatkujemy (można też zetrzeć kapustę na tarce o dużych oczkach). 2. Marchewkę obieramy, myjemy i i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy bardzo drobno, kroimy też natkę. 3. Starte warzywa łączymy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnej miseczce łączymy majonez, ocet, miód (cukier puder) i sok...

  • Pyszna surówka do obiadu z nietypową zalewą:)

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...„Końskie ucho”, bo przez kształt liści tak bywa nazywana, to ulubiona kapusta Chińczyków. Ma delikatny, a jednocześnie wyrazisty smak. Jest chrupka i soczysta.

  • Super ocet do sałatek i surówek.

  • Żeberka z surówką

    Idealnie doprawione.

  • Zwyczajna surówka

Artykuły na temat: surowki ocet kapusta
  • Roladki z surówką z czerwonej kapusty

    1. Marchew i seler obierz, pokrój w cienkie słupki. Cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Ogórki przekrój wzdłuż, a potem każdy na 4 cząstki. Plastry...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Kapusta z żurawiną

    Surówka idealna do obiadu.

  • Nasi przodkowie wiedzieli, że dłuższa trwałość żywności to większa szansa na przetrwanie w czasach głodu. Zobacz, jak radzili sobie z konserwacją żywności przed wynalezieniem lodówki. Większość metod jest praktykowana do dziś. Fot. 123RF/Picsel Lodówka Wikingów Już Wikingowie wpadli na pomysł, gdzie przechowywać żywność - zwłaszcza mięso - aby jak najdłużej zachowało świeżość. W swoim domu wykopywali głęboki dół. Na dnie układali lód, a całość zabezpieczali deskami i mchem. Wojownikom z...

  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    Za jej piękny, głęboki kolor odpowiadają antocyjany, naturalne barwniki, będące przeciwutleniaczami. Chronią one organizm przed działaniem wolnych rodników.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Księga smaków: Kapusta kiszona

    To nasza bardzo dobra znajoma, która doczekała się swojego święta w trzech krajach: Polsce, Niemczech i USA. Nie tuczy, zawiera sporo związków mineralnych oraz witaminy C, B i E.

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Idealne surówki i sałatki na zimową aurę.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...