• Informacje na temat:

    surówka z rukolą

Przepisy na temat: surówka z rukolą
  • Zielenina świeża na dłużej

    Zioła i warzywa liściaste, które kupujemy, szybko więdną, tracą atrakcyjny wygląd i przestają być apetyczne. Na szczęście są sposoby na przedłużenie ich świeżości, przydatne zwłaszcza teraz, gdy ograniczamy wyjścia do sklepu do minimum.

  • Zielone patenty

    Zioła i warzywa liściaste, które kupujesz szybko więdną, przez co tracą atrakcyjny wygląd i przestają być apetyczne? Na szczęście są sposoby na przedłużenie ich świeżości oraz przywrócenie jędrności.

  • B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

    ...pokroić w kostkę, wraz z rukolą i pokruszoną fetą umieścić w naczyniu. 2. Na patelni podpiec pestki dyni, dodać do miski z burakami 3. Wszystkie składniki dressingu wymieszać ze sobą i polać...

  • Smaczne potrawy na każdy dzień tygodnia

    ...końcem dodaj obrane i pokrojone w plastry jabłka i żurawinę. Gotową kaczkę pokrój w plastry, układaj na przemian mięso i jabłka, podawaj z opłukaną i osuszoną cykorią i rukolą. 

  • 10 łatwych przepisów z użyciem płatków owsianych

    Sięgasz po nie rzadko – zwykle, gdy rano masz ochotę na tradycyjną owsiankę. A przecież zdrowe płatki możesz wykorzystać do przygotowania innych dań.

  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

  • Jajka na świątecznym stole

    ...kiszonego. Jajka umieścić w pomidorowych gniazdkach. Brzegi pomidorków posypać rzeżuchą. Pomidory ustawić na półmisku przybranym rukolą. Jaja z łososiem Składniki na 20 porcji: - 10 jajek(...) przygotowane danie wstawić do piekarnika. Zapiekać 10 minut. Podawać natychmiast w naczyniu, w którym się zapiekało. Posypać zieleniną. Świetnym dodatkiem do jajek "Orsini" będzie surówka przygotowana z sałaty...

Artykuły na temat: surówka z rukolą
  • Wielka księga smaków: Rukola

    ...z bulionem warzywnym i umytą rukolą. Przelej do garnka, wlej śmietanę, dodaj starte ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz i sos sojowy. Posyp obficie parmezanem i serwuj z grzankami. Z serkiem...

  • Szczypiorek wiosenny akcent zdrowia

    Mały, zielony dodatek nie tylko zdobi, ale też istotnie zwiększa wartość odżywczą spożywanego posiłku. Szczypiorek możemy z powodzeniem dodawać do kanapek, sałatek, twarożku, jajecznicy, surówek, sałatek, ziemniaków, dań mięsnych i rybnych. Co zyskamy włączając go do jadłospisu?

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    ...słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku. Obiad Krem z brokułów, łosoś pieczony z cytryną, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty, sok pomarańczowy. Albo zupa jarzynowa na wywarze z warzyw, szaszłyki z piersi z kurczaka, cebuli...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...kromki chleba gryczanego z wędliną drobiową i świeżym ogórkiem. Herbata ziołowa. Drugie śniadanie: Sałatka z miksu sałat, papryki i ogórka z odrobiną oliwy. Obiad: Komosa ryżowa z gulaszem, surówka(...). Herbata ziołowa Drugie śniadanie: Jogurt naturalny z siekanymi migdałami i suszonymi śliwkami. Obiad: Porcja białej kaszy gryczanej z klopsikami drobiowymi w sosie koperkowym. Surówka z marchwi...

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ...grahamka z pastą z makreli, jajkami, natką pietruszki, woda.  Obiad  Barszcz czerwony z uszkami, ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, surówka z kapusty, kompot albo zupa jarzynowa, kasza...

  • Karmimy zmysły

    Wszyscy lubimy patrzeć na dobrze przygotowane i estetycznie podane jedzenie. Kwarantanna to dobry czas, by pobawić się nie tylko w gotowanie, ale komponowanie posiłków. Jedząc zaspokajamy nie tylko głód, ale szereg pozaodżywczych potrzeb. Dobrze wykarmić zmysły kontrastami i kolorami pysznych dań.

  • Ryż na pięć sposobów

    Ryż jest podstawą wyżywienia jednej trzeciej ludności świata. Biały, najbardziej oczyszczony, jest w Polsce powszechnie używany, ale to nie jedyna opcja. Ryż naturalny, brązowy, czarny, basmati czy dziki to gatunki, które też warto zaprosić do jadłospisu. Wszystkie rodzaje ryżu z powodzeniem możemy serwować w daniach słodkich i wytrawnych. Szukasz inspiracji? Dziś pięć pomysłów z ryżem w roli głównej.

  • Smaki spiżarni: Pomarańcze

    ...nierozwiniętą pomarańczą w środku. Surowe pomarańcze są pysznym składnikiem sałatek zarówno tych słodkich, owocowych, jak i wytrawnych, np. z grillowanym kurczakiem czy serem camembert oraz rukolą...

  • Księga smaków: Parmezan

    ...chwilę. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię z czosnkiem. Wymieszaj, wyłóż na talerze, posyp mielonym czarnym pieprzem, dużą ilością płatków parmezanu oraz rukolą. Kurczak w parmezanie...

  • Dlaczego warto jeść warzywa kapustne

    ...z musztardy lub wasabi, z kiełkami brokuła lub rzodkiewki bądź rukolą (zawierają one enzym - mirozynazę, która uaktywnia przeciwnowotworowe substancje brokuła).  >>> Czytaj dalej na kolejnej stronie...

Wideo na temat: surówka z rukolą