• Informacje na temat:

    surowka z pora selera i kapusty kiszonej

Przepisy na temat: surowka z pora selera i kapusty kiszonej
  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz(...), - mały koncentrat pomidorowy, - 30 dag mięsa mielonego, - sól, pieprz, - bazylia, oregano, majeranek, - szklanka bulionu, - cebula, - czosnek (ząbek), - 1 marchewka, - 1/2 selera, - 20 dag...

Artykuły na temat: surowka z pora selera i kapusty kiszonej
  • Sok z kapusty – kiedy przyniesie najwięcej korzyści?

    ...z kapusty z sokiem z pomidorów, papryki, selera czy natki pietruszki. Warto znaleźć wariant smakowy, który jesteśmy w stanie najszybciej polubić i czerpać ze zdrowotnych właściwości warzywa, które(...) i zaparcia W tej sytuacji korzystnie działa picie soku, jedzenie surówek oraz kiszonej kapusty. Dawkę najlepiej dobierzemy sami, poprzez obserwację organizmu. Depresja i stany nerwicowe  Zaleca...

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Naturalne dobre bakterie

    ...węglowodan, którego nie trawimy, a który jest doskonałą pożywką dla dobrych bakterii. Twarde, zielone liście pora mogą szkodzić osobom, które mają kłopoty trawienne. W takim przypadku lepiej jeść białe, delikatniejsze  części pora. Cykoria, oprócz inuliny, dostarcza witamin: C, z grupy B oraz beta-karotenu. Jest niskokaloryczna, dlatego zaleca się ją osobom pragnącym zrzucić dodatkowe kilogramy...

  • Naturalne dobre bakterie

    ...węglowodan, którego nie trawimy, a który jest doskonałą pożywką dla dobrych bakterii. Twarde, zielone liście pora mogą szkodzić osobom, które mają kłopoty trawienne. W takim przypadku lepiej jeść białe, delikatniejsze części pora. Cykoria, oprócz inuliny, dostarcza witamin: C, z grupy B oraz beta-karotenu. Jest niskokaloryczna, dlatego zaleca się ją osobom pragnącym zrzucić dodatkowe kilogramy. Banany...

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ...kolejny ze składników niezbędnych do produkcji kolagenu i elastyny zapewniających elastyczność stawów. Krzem dba również o ich wytrzymałość. Jak jeść? Najlepiej jeść codziennie surówki lub zupy z pora, kapusty, marchewki. Warto dodawać do sałatek olej rzepakowy lub oliwę. Zawierają one nienasycone kwasy tłuszczowe omega, które zapobiegają stanom zapalnym stawów, pomagają w regeneracji chrząstki...

  • Nie daj się grypie

    ​Zanim sięgniemy po leki czy domowe receptury, pamiętajmy, że grypę trzeba "wyleżeć" w łóżku. Konieczny jest sen, odpoczynek i picie dużych ilości ciepłych płynów.

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ..., które ci w tym pomogą. Na poprawę pracy jelit - miks soków : 200 g marchwi, 200 g buraków, 200 g korzenia pietruszki, 200 g selera, 200 g białej kapusty, 4 duże ząbki czosnku, skórka chleba razowego(...) całej długości jelit, likwidują zaparcia. Kiwi zapewni porcję witamin i błonnika. Kuracja likwidująca zaparcia - sok z kapusty kiszonej z olejem rzepakowym : pół szklanki soku z kapusty kiszonej...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...słodko, surówką z kapusty lub z owocami, a zimą z kiszoną kapustą.   Chrzan z jajkiem Składniki:   4 jajka ugotowane na twardo ok. 3 łyżki chrzanu 1 łyżka octu 1/4 l kwaśnej śmietany(...) małym ogniu, ewentualnie polać tłuszczem. Ritschert Składniki: 250 g fasoli, 250 g pęczaku, 150 g selera, wędzone nóżki wieprzowe, golonka lub żeberka, 4 listki lubczyku i bluszczyku kurdybanku...

  • Zdrowa dieta, nowe smaki gdy maluch skończył rok

    ...dotychczas stopniowo, małymi porcjami. W 12. miesiącu życia smyk może poznać smak papryki, szczawiu, bakłażana, pieczarek. Od 13. miesiąca - kapusty, rzodkiewki, sałaty, zielonego ogórka. Powoli może...