• Informacje na temat:

    surowka z ogorkow na zime

Przepisy na temat: surowka z ogorkow na zime
  • Kiszonki na każdą okazję

    ​Żeby jesienią i zimą, czyli w okresie cieszyć się zdrowiem powinniśmy uważniej wybierać składniki naszych posiłków. W diecie powinny pojawić się kiszonki.

  • Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.

  • Jedz kiszone

    Kiszone ogórki mają smak wyjątkowy. Nawet niejadki się na nie skuszą, a pamiętać trzeba, że kiszonki zawierają cały szereg pożytecznych dla organizmu składników.

  • wyjatkowo smaczne,nawet do chlebka z maslem..

  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    Po nartach, ale też, gdy wracamy po pracy do domu, a staliśmy na mrozie na przystanku, marzymy o potrawach kalorycznych czy rozgrzewających. Nie pozwolimy sobie na nie na majówce czy po plaży, ale już zimą, czujemy się rozgrzeszeni, więc czemu nie? Na mroźną zimę: schabowy po góralsku.

  • sezon ogórkowy w pełni , czas więc pomyśleć o zapasach na zimę ....Uwaga -pikantne

  • Najlepsze kiszone

    Kiszone ogórki mają smak wyjątkowy. Nawet niejadki się na nie skuszą, a pamiętać trzeba, że kiszonki zawierają cały szereg pożytecznych dla organizmu składników.

  • zdrowe ,szybkie i proste..

  • Dla niejadka

    Dobre są i kiszone, i małosolne. Warto jeść je dla zdrowia kilka razy w tygodniu.

  • pyszny dodatek do mies i nie tylko,moze stanowic jako samodzielne danie na sniadanie.

Artykuły na temat: surowka z ogorkow na zime
  • Jakie warzywa wybrać zimą?

    Rodzime warzywa to samo zdrowie: wzmocnią serce, kości, wzrok, pomogą schudnąć.

  • Co zrobić by kiszone ogórki się udały?

    Każdy z nas ma swój indywidualny przepis na zrobienie najlepszych ogórków kiszonych. Jedni dodają więcej chrzanu, inni, czosnku. Co jednak zrobić, żeby przetwory udały się i utrzymały przez całą zimę?

  • Odporność wzmacniaj zimą

    Wypróbuj sposoby, dzięki którym organizm twojego dziecka będzie silniejszy i zmniejszy się ryzyko sezonowych infekcji.

  • Małosolne są pyszne!

    Ogórki małosolne zawierają niezbędne dla naszego zdrowia mikroelementy. Warto wprowadzić je do diety całej rodziny.

  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    Koniec lata to czas, kiedy warto pomyśleć o przechowaniu sezonowych warzyw i owoców na jesień czy zimę. Jednym ze sposobów jest mrożenie - np. zieleniny; innym kiszenie - np. buraków; czy konserwowanie w słoikach - np. w postaci dżemów owocowych.

  • Grzybica kocha lato

    ​Mimo iż podczas ciepłych dni szczególnie dbamy o nasze paznokcie, nie powinnyśmy ulegać złudzeniu, że są całkiem bezpieczne. Jest wręcz przeciwnie. W lecie znacznie łatwiej zarazić się grzybicą paznokci niż zimą.

  • Menu na lepszą odporność

    Aby maluch nie łapał infekcji, zimą warto wzmocnić jego organizm. Pomogą w tym odpowiednio skomponowane posiłki.

  • Witaminy niezbędne na przednówku

    Osłabiony przez zimę organizm bardzo ich potrzebuje. Wybierajmy więc te produkty, które ich dostarczą

  • Kiszone na zdrowie

    Cała rodzina powinna włączyć je do menu. Są smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe.

  • Jarmuż – król zimowych warzyw

    Zielone liście jarmużu możemy przygotować i podać na wiele sposobów. Ich smak jest dyskusyjny, ale wartości odżywcze nie pozostawiają złudzeń. To warzywo zdecydowanie warto włączyć do jadłospisu.