• Informacje na temat:

    surówka z kiszonych ogorkow

Przepisy na temat: surówka z kiszonych ogorkow
  • Jedz kiszone

    Kiszone ogórki mają smak wyjątkowy. Nawet niejadki się na nie skuszą, a pamiętać trzeba, że kiszonki zawierają cały szereg pożytecznych dla organizmu składników.

  • Nie wiedzieć czemu, wzięło nas na łączenie dwóch skrajnych smaków, kwaśny ze słodkim. W surówce z kiszonych ogórków sprawdza się na mur-beton.

  • Najlepsze kiszone

    Kiszone ogórki mają smak wyjątkowy. Nawet niejadki się na nie skuszą, a pamiętać trzeba, że kiszonki zawierają cały szereg pożytecznych dla organizmu składników.

  • Bardzo smaczna i lekka. Doskonały dodatek do obiadu jak również jako przekąska.

  • Pora na kiszonki!

    Kiszone ogórki czy kapusta zawierają kultury pożytecznych bakterii, które wpływają korzystnie na mikroflorę jelitową.

  • Szybka i mega rewelacyjna surówka.

  • Dla niejadka

    Dobre są i kiszone, i małosolne. Warto jeść je dla zdrowia kilka razy w tygodniu.

  • Modne kiszonki

    Robią je nie tylko babcie, ale również młode gospodynie. Barszcz z własnych buraczków, kiszone cytryny czy solone grzyby to smakołyki, którymi warto się popisać przed gośćmi.

Artykuły na temat: surówka z kiszonych ogorkow
  • Surówka z pora

    ...jednak opiszę moje działa, podam składniki na surówkę z pora, która najczęściej pojawia się na polskich stołach. Surówka z pora - wersja najpopularniejsza - duży por (biała część), - dwie(...) masz jogurtu, a może majonezu? Nie panikuj, pokombinuj. Cudze pomysły mogą stanowić jedynie punk wyjścia do tego, co wyczarujemy w własnej kuchni. Surówka - wersja wytrawna - duży por (biała...

  • Ogórki po przeróbce

    Delikatniejsze i bardziej chrupkie od kiszonych są ogórki małosolne. Wystarczy, że włożymy je na 48 godzin do solanki, by ze świeżych zmieniły swój smak. Wszystko dzięki procesowi fermentacji.

  • Ogórki kiszone - wzmacniają i odchudzają

    Sezon ogórkowy trwa w najlepsze. Jeśli jeszcze nie robiłeś kiszonych ogórków, pora się za to zabrać. Kiszenie ogórków nie jest zbyt skomplikowane i każdy może się tego nauczyć. Warto je mieć w domu, bo to świetna baza surówek, zupy ogórkowej i zdrowa przekąska.

  • Surówka z cukinii

    Ma w sobie wapń, fosfor, magnez i sód. Oprócz tego obfituje żelazo i potas. Niedoceniana cukinia mam szereg prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wykorzystać jej atuty w trosce o zdrowie.

  • Co zrobić by kiszone ogórki się udały?

    Każdy z nas ma swój indywidualny przepis na zrobienie najlepszych ogórków kiszonych. Jedni dodają więcej chrzanu, inni, czosnku. Co jednak zrobić, żeby przetwory udały się i utrzymały przez całą zimę?

  • Surówka – uzupełnienie czy baza posiłku?

    ...kilograma) porcja świeżych lub kiszonych warzyw. To podstawowy nawyk, który warto wypracować. Ewa Koza, mamsmak.com...

  • I małosolny, i kiszony

    Właściwości ogórków nie mają sobie równych. Co ciekawe, kiszone są zdrowsze od świeżych. Okazuje się, że dzięki takiemu sposobowi konserwowania zawarta w nich witamina C i prowitamina A zachowują swoje właściwości. Ponadto proces kiszenia sprawia, że dwukrotnie zwiększa się w nich ilość witamin z grupy B oraz C. Nic więc dziwnego, że spożywanie ogórków kiszonych wspomaga układ odpornościowy. Dla...

  • Kiszone na zdrowie

    Cała rodzina powinna włączyć je do menu. Są smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe.

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Co jeść, gdy choruje się na refluks żołądkowy?

    ..., surówka z selera, woda. Podwieczorek Ryż z jabłkami i jogurtem, herbata albo 2 ciastka owsiane, spodek malin, kompot. Kolacja Risotto z dynią i parmezanem, kakao albo 2 kromki drożdżowego ciasta...

Wideo na temat: surówka z kiszonych ogorkow
  • Potrawy z kiszonek

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Piotr Kucharski pokazał jak wzbogacić swoje codzienne menu dzięki kiszonkom. Zrobił m.in. pikantną surówkę z kiszonej kapusty, placki ziemniaczane z kapustą kiszoną i zupę ogórkową. W którym momencie gotowania należy dodać ogórki kiszone do zupy?