• Informacje na temat:

    surowka z czerwonej surowki

Przepisy na temat: surowka z czerwonej surowki
  • Prosta surówka obiadowa

    Surówka z gotowanej czerwonej kapusty. Bardzo łatwa w przygotowaniu. To klasyczna propozycja polskiej kuchni, idealnie komponuje się z mięsami i dodatkiem ziemniaków.

  • Surówka z czerwonej kapusty

    To prawdziwa bomba witaminowa. Warto, żeby zagościła na świątecznym stole.

  • Z szynki, mandarynek i czerwonej kapusty

    Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 3 mandarynki kilka plasterków miękkiej szynki drobiowej cebula olej sok z cytryny sól pieprz koperek Sposób przygotowania: Kapustę cienko poszatkować i ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko. Wylać na sitko, dokładnie osączyć i wymieszać z sokiem z cytryny, aby odzyskać kolor. Pozostawić do ostygnięcia, dodać posiekaną cebulę...

  • Kotlety z białej fasoli - na przekąskę lub na obiad

    ...złotobrązowe i chrupiące. Świetnie smakują podane np. z sosem z czerwonej papryki lub z wielowarzywną surówką. Przepis pochodzi z książki Celine Steen i Joni Newman "Kuchnia wegańska. Przewodnik po...

  • Kurczak na ostro

    Pikantny kurczak będzie wybornie smakował podany z ryżem ugotowanym na sypko i prostą, niezbyt mocno przyprawioną surówką, np. z czerwonej lub białej kapusty.

  • Najlepiej smakuje z ryżem i surówką z czerwonej kapusty.

  • Kapusta - warzywo doskonałe w każdym calu

    Tania, powszechnie dostępna i być może trochę niedoceniana. Kapustę warto zaprosić z powrotem na nasze stoły. Jakie przyniesie nam korzyści?

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka

  • Kaczka pieczona z jabłkami

    To mięso rozpływa się w ustach!

  • Paprykarz z mięsem

    ...z surówkami, np. z kiszonej czerwonej kapusty albo z pora. 

Artykuły na temat: surowka z czerwonej surowki
  • Surówka – uzupełnienie czy baza posiłku?

    Zapytani o to, co jedliśmy na obiad, najczęściej wymieniamy poszczególne składniki posiłku o surówce wspominając ewentualnie na końcu. Nie doceniamy roli warzyw i ich wpływu na nasze zdrowie. Przejadły ci się? Poszukaj nowych połączeń smaków.

  • Roladki z surówką z czerwonej kapusty

    .... Z pozostałego miąższu wyciśnij sok. Polej nim surówkę z czerwonej kapusty. Wymieszaj z filecikami pomarańczy.  5. Miękkie roladki zdejmij z patelni. Wywar z patelni przecedź przez sitko i zmiksuj na gładko z połową warzyw. Sos warzywny przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Ziemniaki odcedź. Na talerzu ułóż roladki. Polej je przygotowanym sosem. Podawaj z ziemniakami oraz surówką z czerwonej...

  • Gdzie te czerwone

    ..., które wiąże tlen z płuc i dostarcza go do wszystkich tkanek. W każdej krwince czerwonej jest około 280 mln cząsteczek hemoglobiny. Obliczono, że gdyby jej nie było, to aby zaopatrzyć wszystkie tkanki...

  • To musisz wiedzieć o czerwonej kapuście

    Nie farbuje Przed krojeniem czerwonej kapusty nacieram dłonie odrobiną oleju, wtedy sok ich nie zafarbuje. Smaczniejsza Do gotowania kapusty, z której przyrządzam ciepłą jarzynkę, np. do pieczeni wieprzowej lub drobiu, dodaję przyprawy korzenne do grzanego wina. Przesypuję je do woreczka, który wkładam do garnka i wyjmuję przed końcem gotowania. Do kapusty nie dodaję innych przypraw, poza...

  • Z naturalnej apteki. Burak i czerwona porzeczka

    W walce z różnymi dolegliwościami warto wspomagać się odpowiednią dietą.

  • Wielka księga smaków: Kapusta czerwona

    Za jej piękny, głęboki kolor odpowiadają antocyjany, naturalne barwniki, będące przeciwutleniaczami. Chronią one organizm przed działaniem wolnych rodników.

  • Szczypiorek wiosenny akcent zdrowia

    Mały, zielony dodatek nie tylko zdobi, ale też istotnie zwiększa wartość odżywczą spożywanego posiłku. Szczypiorek możemy z powodzeniem dodawać do kanapek, sałatek, twarożku, jajecznicy, surówek, sałatek, ziemniaków, dań mięsnych i rybnych. Co zyskamy włączając go do jadłospisu?

  • Burak w wielu wariantach

    Buraki są skarbnicą wartości odżywczych, działają odkwaszająco, a co najważniejsze, zachowują swoje właściwości niezależnie od formy podania. Możemy je gotować, zapiekać, kisić, a także spożywać na surowo w postaci surówek i soków. Korzystajmy z nich jak najczęściej. Warto, bo burak to niebagatelny pakiet zdrowotnych mocy.

  • Trzy warzywa rządzą na talerzu

    Dziś proste połączenie kapusty pekińskiej, czerwonej papryki i kiszonych ogórków, które, według uznania, może być dodatkiem do posiłku lub jego bazą. Wszystko zależy od tego, z czym zdecydujemy się je serwować.

  • Rzeżuchą witaj wiosnę

    Nadaje się do zup, sosów, surówek, sałatek i serów. Jest też bogata w witaminy C, B1 i K ale przede wszystkim wprowadza do kuchni wiosnę. Przedstawiamy przepisy z rzeżuchą.