• Informacje na temat:

    surowka z czerwonej papryki na zime

Przepisy na temat: surowka z czerwonej papryki na zime
  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...składnika są owoce jagodowe i niektóre warzywa. Najwięcej witaminy C (w 100 g produktu) znajduje się w: czarnej porzeczce (183 mg), czerwonej papryce (144 mg), brukselce (94 mg), kalafiorze (69 mg(...) ze sobą pomidorów, papryki i ogórków. TAK Według specjalistów łącząc ze sobą pewne składniki ułatwiamy bądź utrudniamy organizmowi przyswajanie witamin i minerałów. Dlatego nie należy łączyć...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

Artykuły na temat: surowka z czerwonej papryki na zime
  • Zimą dbaj o nerki

    ​Nasze nerki raczej nie lubią zimna. Organom tym służą ciepłe podkoszulki i dłuższe kurtki osłaniające dolną część pleców, ale też rozgrzewające dania i napoje. Zwróć uwagę, czy dłonie i stopy szybko ci marzną - jeśli tak, może to być sygnał, że nerki potrzebują uwagi.

  • Czego ci brak?

    Zimą jemy mało warzyw i owoców. W ten sposób fundujemy sobie wiosenne osłabienie, bo nie dostarczamy organizmowi wystarczającej porcji witamin i mikroelementów, mówią specjaliści. Na szczęście jest jeszcze czas na działania profilaktyczne. W miesiąc uzupełnisz niedobory. Łykając suplementy? Otóż nie, wystarczy zmiana codziennego menu. O wskazówki poprosiliśmy dietetyka.

  • Najlepsze kuracje oczyszczające

    ..., puree z czerwonej soczewicy i marchewki z surówką z selera. Podwieczorek: Pomarańcza. Kolacja: Sałatka z awokado, pieczywo pełnoziarniste z mozzarellą. Tę dietę proponuje dr Marek Bardadyn autor...

  • Są lepsze od suplementów diety

    ...zamiast tabletki z syntetyczną witaminą C zjesz przynajmniej pół czerwonej papryki. Dostarczy ona aż 144 mg naturalnej witaminy C - to dwa razy więcej niż potrzebujemy każdego dnia. Warzywo najlepiej jeść...

  • Sucha skóra. Pomoże dieta

    .... Już pół papryki wystarczy, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie organizmu na tę witaminę. Taką samą ilość znajdziesz w dwóch liściach jarmużu, trzech różyczkach brokułu, sześciu brukselkach lub...

  • Dieta na odporność. Co jeść, żeby nie chorować?

    ​W okresie jesienno-zimowym, gdy za oknem szaro i mokro, zdecydowanie bardziej narażeni jesteśmy na różnego rodzaju infekcje. Warto zatem w tym czasie włączyć żywieniowe SOS.

  • Popraw formę i nastrój kolorowym menu

    Jedzenie bywa lekiem i kosmetykiem, może poprawiać humor, a przy tym chronić przed nadwagą. Skąd wiedzieć, co tak działa? Stosuj "kolorową" zasadę - im bardziej tęczowo na talerzu, tym lepiej.

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej...

  • Jak nie przytyć, gdy nastają chłody

    ...: 1 jajko na miękko, 2 kromki chleba pełnoziarnistego posmarowanego masłem, 1/2 strąka papryki, 1 kubek kakao. Obiad: 10 dag schabu pieczonego lub grillowanego, surówka z kapusty, 3 łyżki makaronu...

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...składnika są owoce jagodowe i niektóre warzywa. Najwięcej witaminy C (w 100 g produktu) znajduje się w: czarnej porzeczce (183 mg), czerwonej papryce (144 mg), brukselce (94 mg), kalafiorze (69 mg(...) ze sobą pomidorów, papryki i ogórków. TAK Według specjalistów łącząc ze sobą pewne składniki ułatwiamy bądź utrudniamy organizmowi przyswajanie witamin i minerałów. Dlatego nie należy łączyć...