• Informacje na temat:

    surówka kiełki fasoli

Przepisy na temat: surówka kiełki fasoli
  • Sezon na kiełki

    ..., dostarczając witamin, błonnika oraz cennych mikroelementów. Idealne dla przyszłych mam Kiełki soczewicy i fasoli zawierają potas oraz kwas foliowy, dlatego polecane są jako naturalne uzupełnienie diety(...) wiedzieć Najbardziej popularne są kiełki fasoli mung oraz wielkanocna rzeżucha. Prócz nich w sklepach znajdziesz też wykiełkowane nasiona rzodkiewki, lucerny, pszenicy, soczewicy, grochu, brokułu...

  • Kiełki pełne witamin

    ...zdrową żywnością, ale także samodzielnie wyhodować w domu. Kiełki różnią się nie tylko smakiem i wyglądem, ale też wartością odżywczą, dlatego warto sięgać po różne z szerokiej ich gamy. Najbardziej popularne są kiełki rzodkiewki, słonecznika i lucerny, ale warto sprawdzić jak smakują kiełki fasoli mung, soczewicy, pszenicy, soi czy rzeżuchy. Z czym jeść? Można je stosować jako dodatek do...

  • Zalety kiełków

    Kiełki pochodzą z Dalekiego Wschodu i nie są jeszcze bardzo znane ani popularne w polskiej kuchni. Można wyhodować je z różnych nasion, m.in. ze słonecznika, soi, fasoli, rzodkiewki, brokułów(...) Kiełki fasoli mung Smak:  delikatny, chrupiący Skład i działanie na organizm:  w porównaniu do innych kiełków roślin strączkowych zawierają mniejsze ilości witamin, minerałów, jak również białka...

  • Pyszne sałatki

    W jednej porcji możesz znaleźć komplet składników odżywczych. Wszystko zależy od tego, z jakich produktów skomponujesz to proste i zdrowe danie.

Artykuły na temat: surówka kiełki fasoli
  • Więcej witamin dzięki kiełkom

    Możesz je wyhodować u siebie w domu i są dostępne przez cały rok. Zobacz, dlaczego warto jeść kiełki.

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Fot. 123RF/Picsel Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie witaminy (co prawda, w różnych proporcjach), a także minerały: wapń, magnez, cynk,...

  • Kiełki, bomba witamin

    ...i odżywi zmęczoną, poszarzałą cerę. Maseczka oczyszczająca do cery trądzikowej Kilka łyżek kiełków fasoli mung zmiel w młynku lub rozdrobnij blenderem. Dodaj łyżkę kefiru lub maślanki, dokładnie...

  • Wszystkie rodzaje kiełków dostarczają nam ogromnej ilości witamin i minerałów, nierzadko więcej niż ich "dorosłe" odpowiedniki. Czy na pewno nie mają żadnych wad? Kiełki - eliksir zdrowia czy zagrożenie?      Fot. © 123RF.COM/PICSEL Co dają nam niepozorne kiełki? Kiełki to wczesna faza rozwoju rośliny. Zawierają dużo łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, gwałtownie wytwarzanych w procesie kiełkowania z substancji zapasowych. Wśród całego dobra, jakiego mogą nam dostarczyć, są wszystkie...

  • Zalety kiełków

    Kiełki pochodzą z Dalekiego Wschodu i nie są jeszcze bardzo znane i popularne w polskiej kuchni. Można wyhodować je z różnych nasion, m.in. ze słonecznika, soi, fasoli, rzodkiewki, brokułów(...) spożywane na surowo - jako dodatek do kanapek, sałatek, mieszanych surówek i twarożków Kiełki fasoli mung Smak: delikatny, chrupiący Skład i działanie na organizm: w porównaniu do innych kiełków roślin...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Codzienna dostawa żelaza

    ..., a także płatki owsiane.  Warzywa Liściaste: szpinak, kiełki, natka pietruszki, młode liście buraka i wszystkie warzywa o zielonych liściach. Korzeniowe: buraki, pietruszka. Nasiona roślin strączkowych...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...każdego posiłku dodawaj warzywo albo owoc. Z warzyw najsilniej działają: szpinak, jarmuż, cukinia, brokuły, buraki, ogórek, papryka, pomidory, ziemniaki, por. Warto też zawsze mieć w domu kiełki (to(...) grillowej. Do tego surówka z marchewki i dwa gotowane ziemniaki. KOLACJA: Kasza jaglana z owocami (z poniedziałku). Środa ŚNIADANIE: Owsianka na wytrawnie Trzy łyżki płatków zalej szklanką...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...