• Informacje na temat:

    surowka do smazonego halibuta

Przepisy na temat: surowka do smazonego halibuta
  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Lubicie smaki Azji, ryby ,przy tym nie stronicie od szybkich oraz aromatycznych dań, to serdecznie zapraszamy. Wszystko max 25 minut.

  • pyszna zdrowa i szybka

  • Sprawdzony przepis na "Tymiankowy halibut"

  • Uwielbiam ryby, a w szczególności halibuta, którego cenię za wysoką zawartość białka oraz aminokwasów egzogennych. Jest to ryba, która zawartością białka spokojnie może zastąpić drób lub czerwone mięso. Dodatkowo halibut zawiera sporo kwasów omega-3, potas, selen, fosfor oraz witaminy z grupy B, a także cenną witaminę D. Dzisiaj zapraszam na jego niezwykle soczystą i finezyjną odsłonę, której smaku dodaje serowo - pieczarkowa kołderka, a także aromatyczny tymianek.

  • Propozycja na smakowitego, lekkiego i pożywnego halibuta pieczonego z orzechami włoskimi. Proste i nieprzesadzone dodatkami przygotowanie halibuta pozwala uszanować niesamowity smak tej ryby, jej delikatność i unikatowość. Smacznie polecam :)

  • Lubimy nowe wyzwania, nowe smaki. Nie lubimy monotonnego jedzenia, więc chętnie się nim bawimy. W marchewkową panierkę zawinęliśmy jedną z bardziej charakterystycznych w smaku ryb, znanych w Polsce.

  • szybka i bardzo zdrowa sałatka do drugiego dania:)

  • Bardzo łatwe i szybkie super do obiadu

  • Przepis wart wypróbowania: "Halibut z awokado"

Artykuły na temat: surowka do smazonego halibuta
  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz fermentowany nabiał oraz kiszonki - kefiry, zsiadłe mleko, jogurty, kiszoną kapustę oraz ogórki.

  • Co jeść, gdy choruje się na refluks żołądkowy?

    Jedz dużo pokarmów zmniejszających produkcję kwasu żołądkowego, czyli mleka, masła, śmietany i jaj, a także fermentowany nabiał oraz kiszonki: kefiry, zsiadłe mleko, jogurty, kiszoną kapustę i ogórki, ponieważ neutralizują nadmiar soków trawiennych.

  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.