• Informacje na temat:

    surowka di ryby

Przepisy na temat: surowka di ryby
  • Kotlety z ryby

    Prosty przepis na kotlety z ryby.

  • Sałatki i surówki

    ...- pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól...

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Wakacyjna ryba

    ...​Liczysz, że nad morzem zjesz dobrą i świeżą rybę? Wbrew krążącym po sieci opiniom jest to możliwe. Nie znaczy to jednak, że nie trzeba pozostać czujnym. Zwłaszcza, że ryby są zdrowe i polecane dla dzieci. Na co zatem zwracać uwagę?

  • Smażona, wędzona, z folii czy na parze?

    ...​Wybierając się nad morze z lubością korzystamy z lokalnych smażalni i wędzarni ryb. W końcu nie ma nic przyjemniejszego niż zjeść świeżą rybkę w przytulnym lokalu. Do tego ryby są przecież zdrowe i polecane dla dzieci. Jak więc odmówić sobie takiej przyjemności?

  • Pstrąg w maśle

    ..., - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 20 minut. W tym czasie kapustę poszatkuj (jeśli jest...

  • Pulpeciki rybne (po 1. roku)

    Ryby są zdrowe, ale czasami nie wiemy, jak podać je małym dzieciom, które nie powinny jeść smażonych rzeczy. Oto przepis dla maluchów, bądź dla dorosłych, którzy aktualnie są na diecie.

  • Kotleciki rybne

    ...posiekaj lub zmiel w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Suchą bułkę zalej mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Do miski włóż zmielone ryby, dodaj odciśniętą z nadmiaru...

  • Ryba z warzywami

    Składniki: 100 g fileta z ryby 1/4 pęczka włoszczyzny 2 łyżki zielonego groszku konserwowego 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego natka pietruszki 1-2 łyżeczki masła Przygotowanie: 1. Jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. 2. Warzywa włóż do wrzącej wody. Dodaj do nich zielony groszek i umytą, drobno posiekaną natkę...

  • Łosoś wędzony aromatem herbacianym

    Łosoś wędzony aromatem herbacianym Sposób przygotowania: 1. Filety z łososia natrzyj solą  i posmaruj oliwą część bez skóry. 2. Kawałki ryby przełóż do naczynia, przykryj je starannie i wstaw do lodówki na 60 minut. Do miski wsyp ryż, cukier oraz zawartość 12 torebek herbaty Earl Grey Ahmad Tea London, wszystko dokładnie wymieszaj. 3. Przygotuj naczynie...

Artykuły na temat: surowka di ryby
  • Mięso jedz z surówką

    Okazuje się, że ma. Choć mięso zawiera potrzebne dla zdrowia żelazo, pierwiastek ten jest słabo przyswajalny. Z kolei witamina C i kwasy organiczne poprawiają wchłanianie żelaza. Kiedy więc na talerzu mamy mięso lub ryby, obowiązkowo jedzmy je z warzywami. Powinny o tym pamiętać zwłaszcza kobiety będące w ciąży, które są zagrożone anemią. 

  • Kotlety z ryby

    Przygotowanie: Trzy jajka włóż do rondelka, zalej je wodą, aby całe były zanurzone w wodzie i ugotuj na twardo ze szczyptą soli. Zaraz po ugotowaniu...

  • Co jeść, gdy cierpisz na niedobór żelaza

    Najważniejsze źródła tego pierwiastka to mięso, wędliny, ryby, przetwory zbożowe, owoce i warzywa - w tym ziemniaki.

  • Techniki termicznej obróbki żywności

    Jednak produkty odzwierzęce, z naciskiem na mięso i ryby, (choć oczywiście zdarzają się wyjątki, jak orientalne sushi czy swojski tatar) wymagają obróbki termicznej. Jakie mamy z tego korzyści(...) mikroflory bakteryjnej. Dotyczy to szczególnie produktów pochodzenia zwierzęcego, takich jak mięsa, ryby i jaja. Temperatura obróbki cieplnej, która zapewnia nam bezpieczeństwo spożywania tych produktów...

  • Ryba rybie nierówna

    Lepsze morskie czy słodkowodne? Dla zdrowia ważny jest nie tylko wybór ryby, ale i sposób jej przygotowania.

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ...​Jadłospis powinien obfitować w pełnowartościowe białko - chude mięso (drób, królik, indyk), ryby, sery, twarogi, fermentowane produkty mleczne. By dieta dostarczała kolagenu i pobudzała jego produkcję, jedz wywary z kości - zupy, galaretki, galantyny mięsne.

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ...​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz...

  • Dieta po zawale

    ...zdrowe tłuszcze nienasycone: tłuste ryby morskie, awokado, oliwę. Jedz dużo kasz, płatki owsiane, chudy twaróg, jogurt. Gotuj na parze albo piecz w folii.

  • Ryba - zdrowie na talerzu

    Znajdź swój sposób na przyrządzenie ryby, by jeść ją ze smakiem jak najczęściej.

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku...

Zdjęcia na temat: surowka di ryby