• Informacje na temat:

    surowe mielone z indyka na pasztet

Przepisy na temat: surowe mielone z indyka na pasztet
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...i pokrojone w ćwiartki. Pod koniec gotowania dodać łyżkę stołową octu i tyle samo cukru. Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, tak jak na placki ziemniaczane. Posolić, wbić jajko, wymieszać z mąką, tak(...) w maślankę na kolejne dwa, trzy dni. Potem obmyć i wyczyścić z błon. Naszpikować wędzoną słoniną. A wszystkie wnętrzności się wyjmuje na pasztet. Kupuje się boczku, miele razem, doprawia, piecze...

  • od Beatki

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ..., ryż, surowe jajko. Wymieszaj. Ciasto rozwałkuj na 1/2 cm, część odłóż do nakrycia, resztą wyłóż natłuszczoną formę. Włóż pasztet, nakryj ciastem, posmaruj żółtkiem, ponacinaj. Piecz 20 min w 220(...) wędzonego ●litr serwatki ●2 łyżki grubo mielonej mąki żytniej ●sól, łyżeczka kminku ●4 susz. kapelusze grzybów ●ząbek czosnku ●kwaśna śmietana ●30 dag ziemniaków Sposób przygotowania: Grzyby zalej wodą...

  • Domowy pasztet zawsze jest mile widziany na świątecznym stole. Ten pasztet z mięsa indyczego jest kremowy i pyszny.

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    Oto kilka wybranych słów, których znaczenie warto poznać: Carpaccio - wspaniała włoska przystawka. Cieniutko krojone plasterki surowej polędwicy wołowej, skropione oliwą lub octem vineagrtte(...) lub dorsza. Terrina - wytworny, aksamitny pasztet z mięsa, ryb lub warzyw. Najczęściej jednak jest to ryba lub kilka jej gatunków, zmielonych, doprawionych ziołami. Masę przekłada się do...

  • Prawdziwy domowy pasztet z indyka, wykorzystałem mięso z rosołu wraz z marchewką, tylko mięso, bez skór i kości. Łatwy i szybki przepis. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

  • Propozycja na smaczny, aromatyczny i delikatny dla naszego podniebienia, lekki pasztet drobiowy z mięsa indyczego.

  • Pasztet z dodatkiem drobiu i śliwki. Pasztet można zamrozić dlatego warto przygotować od razu większą porcję.

  • Mielone z dodatkami.

  • Pasztet

Artykuły na temat: surowe mielone z indyka na pasztet
  • Nie martw się o zapas

    ...za psucie, dlatego najszybciej tracą świeżość. Środki ostrożności: indyka czy karpia kupuj pod koniec wizyty w sklepie, by jak najkrócej znajdowały się poza chłodnią (najlepiej włożyć je razem z mrożonkami do torby termoizolacyjnej). W domu umyte i osuszone mięso przechowuj w lodówce do trzech dni (mielone, podobnie jak ryby, o dzień krócej) w dowolnym naczyniu wyłożonym papierowym ręcznikiem...

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...nadziewany farszem z razowej kaszy kuskus, mielonego mięsa z indyka i warzywami - czerwoną papryką, cebulą, porem. Podwieczorek: Koktajl przyrządzony ze szklanki maślanki zmiksowanej ze szklanką jagód(...) z indyka czy kurczaka. Niekorzystne są również: wszelkie potrawy smażone, majonez, tłuste sery, orzechy. Unikaj alkoholu, słodzonych napojów i mocnej kawy. • Przykładowy jadłospis 1: Śniadanie...

  • Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle? Ciasto250 g mąki220 g brązowego cukru225 g roztopionego masła1 łyżeczka wanilii2 łyżki mleka1 łyżeczka soli2 opakowania gorzkiej polewy czekoladowej 2 opakowania mlecznej polewy czekoladowej (polewy do wyboru, można użyć dowolnych) Z czekoladowymi markizami4 czekoladowe markizypatyczki do lizakówkolorowa posypka do dekoracji Z masłem orzechowymfolia aluminiowa3 łyżki masła orzechowego3 ciastka zbożowe Z pistacjamisolone...

  • Poznaj przepis na słodkości bez pieczenia według Gosi. Pszenne kulki z różą110 g mąki pszennej50 g masła40 g cukru muscovado1 kieliszek różanej nalewki1 łyżka konfitury z róży100 g rodzynek w czekoladzie 50 g białej czekolady200 g płatków migdałowych100 g migdałów blanszowanych Arachidowe roladki200 g mąki arachidowej50 g masła50 g rozpuszczonej, białej czekolady 1 kieliszek nalewki orientalnej (rodzynki, cynamon, figi, daktyle)200 g ciemnego tynku (ciasto czekoladowe zmieszane z alkoholem i...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...