• Informacje na temat:

    strudel z jabłkami z ciasta francuskiego

Przepisy na temat: strudel z jabłkami z ciasta francuskiego
  • Delikatne owocowe strudle

    Podobno ten z jabłkami był ulubionym deserem cesarza Franciszka Józefa. Ale dzięki sporej dowolności w wyborze nadzienia strudel smakuje wszystkim.

  • Przepis pochodzi z książki Anny Lemańskiej- Bajorek "Ciasta na co dzień i od święta" i został przeze mnie nieco zmodyfikowany.

  • Strudel jabłkowy z żurawiną i orzechami

    .... Następnie zawijamy boki ciasta do środka i zaczynamy delikatnie zwijać ciasto, gotowy strudel przekładamy na blachę i jeszcze raz smarujemy masłem. Wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika...

  • Sprawdzony przepis na "Strudel z jabłkami"

  • Coś pysznego na obiad

    .... Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe, odstaw na 20 minut. Usmaż jeden duży placek. Posmaruj go farszem, posyp startym serem żółtym, zawiń ściśle w cienki płat ciasta francuskiego. Posmaruj jajkiem(...)Strudel warzywny Sposób przygotowania 1. Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Cukinię zetrzyj na tarce, posól. Odciśnij wodę, dodaj do cebuli. Liście szpinaku posiekaj, dodaj do cukinii ze...

  • Przepis wart wypróbowania: "Strudel z jabłkami"

  • Smaczny pomysł na "Strudel z jabłkami"

  • Mimo mało wykwintnych składników, potrawa dość niecodzienna.

  • Smaczny pomysł na "Klasyczny strudel z jabłkami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Strudel z rabarbarem i jabłkami"

Artykuły na temat: strudel z jabłkami z ciasta francuskiego
  • Tradycyjny wiedeński strudel jabłkowy

    .... 3. Przygotować dużą ściereczkę kuchenną. Kłaść na niej kolejno płaty ciasta filo. Każdy cienko smarować stopionym masłem (trochę masła zostawić do posmarowania wierzchu strudla). Placek posypać zrumienioną bułką(...) piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec przez 25-30 minut. Gotowy strudel oprószyć cukrem pudrem. Można podawać na zimno albo - tak jak w Wiedniu - na ciepło z dodatkiem sosu waniliowego albo gałki...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • W cieście francuskim

    Po rozmrożeniu nie dopuść do zbytniego ocieplenia ciasta.

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Desery świata

    Strudel z jabłkami Składniki: 100 g masła, 250 g mąki, szczypta soli, 2 żółtka, 100 g migdałów bez skórki, 100 g cukru, cytryna, 1,5 kg kwaśnych jabłek, 3-4 łyżki bułki tartej, mąka do oprószenia(...), ostrożnie zdejmij folię, oprósz po wierzchu kakao i pokrój na porcje. Czas przygotowania: 40 min (bez chłodzenia ciasta) 400 kcal/1 porcja. Baklawa Składniki: Ciasto: 400 g ciasta francuskiego, mąka...

  • W drugim odcinku programu Bake Off - Ale Ciacho Strudel Hansa zachwycił jurorów. Poznajcie przepis Agaty i spróbujcie przygotować go samodzielnie. Ciasto: 250g mąki pszennej 550 1 jajko szczypta soli 1 łyżka octu 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru pudru pół szklanki wody 1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania   Nadzienie: 1kg jabłek kwaśnych 100g rodzynek + 3 łyżki rumu 100g cukru 70g bułki tartej 100g masła 2 łyżki cynamonu skórka otarta z 2...

  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko(...) wystudź na kratce. Tuż przed podaniem ciasto delikatnie oprósz cukrem pudrem. Strudel z rabarbarem i jabłkami Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 30 dag + 3 łyżki mąki pszennej, 1 żółtko, 125 ml...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

Wideo na temat: strudel z jabłkami z ciasta francuskiego
  • Prosty przepis na strudel

    Strudel to tradycyjne, bardzo proste ciasto, które od lat jest świetnym pomysłem na deser! Idealnie nadaje się na dodatek do kawy czy popołudniowej herbaty. Zaletą jest przede wszystkim szybkość przygotowania - w kilka chwil można przyrządzić wyjątkowe ciasto, które zachwyci wszystkich! Wybierzcie dorodne jabłka, trochę cukru i cynamonu, a do tego możecie nawet użyć gotowego ciasta francuskiego