• Informacje na temat:

    strucla z pomarańczowo-

Przepisy na temat: strucla z pomarańczowo-
  • Strucla z rodzynkami

    Na świąteczny stół.

  • Strucla makowa - Ewelinka

    na ciasto: 40dag mąki, 12 dag masła, 3 jaja, 3/4 szklanki mleka, 3dag drożdży; na masę makową: 50dag maku, 5dag rodzynków, smażona skórka pomarańczowa, aromat migdałowy, 2 jaja, 20dag cukru, 10dag masła

  • Strucla z makiem - Maciej Kuroń

    Ciasto: 500 g mąki (ok. 3 szklanki); 200 g cukru; 150 g masła; 250 ml mleka; 30 g drożdży; 3 jajka. Masa makowa: 500 g maku; 200 g cukru; 100 g masła; 2 jajka; cukier waniliowy; 50 g rodzynek; kilka łyżek skórki pomarańczowej, smażonej.

Artykuły na temat: strucla z pomarańczowo-
  • Strucla makowa

    To jedno, obok piernika, z najbardziej tradycyjnych ciast na Boże Narodzenie. Mak symbolizuje od wieków płodność, bogactwo i pomyślność. W innych kulturach...

  • Makowcowe last minute. Sekret tkwi w proporcjach

    Zamiast jednej okazałej strucli makowej możesz przygotować trzy mniejsze w keksówkach. Takie makowce piecz krócej, około pół godziny, do zbrązowienia wierzchu.

  • Strucla makowa czyli MAKOWIEC

    nie robie lukru, posypuje tylko cukrem pudrem, dekoruje gwiazdkami ze zlota spozywczego. Upieczona... wedlug dziadka przepisu... jak co roku tyle,...

  • Idealny makowiec

    Zdradzamy sekret udanego makowca.