• Informacje na temat:

    strucla j

Przepisy na temat: strucla j
Artykuły na temat: strucla j
  • Strucla z jabłkami i orzechami

    Zapieczone w cieście owoce w towarzystwie aromatycznych przypraw, zachwycą Twoje podniebienie.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Strucla z orzechami

    Pyszny deser z orzechami w roli głównej.

  • Dieta może poważnie wpłynąć na nasze samopoczucie i stan naszego zdrowia. Wpływa także na odczuwanie bólu. Zobaczcie 5 sposobów na zwalczanie bólów głowy! Ból głowy może wynikać z odwodnienia.     Fot. © 123RF.COM/PICSEL 1. Nawadniaj organizm! Bardzo często ból głowy wynika z odwodnienia, o które wcale nie tak trudno, jak by się mogło wydawać. Współczesny człowiek ma na wyciągnięcie ręki przeróżne napoje, a zamiast nich wybiera kawę, napoje z kofeiną czy alkohol, które nie zaspokoją...

  • Orzechowa strucla

    ...powstała strucla. Ułóż ją w formie wyściełanej papierem do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut. Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Piecz 40 minut w temp. 180˚C. Potem wystudź i pokrój na porcje.

  • „Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych...

  • Strucla z pigwą i jabłkami

    Domowe wypieki mogą być naprawdę zdrowe. Wykorzystaj do ciast pyszne i uprawiane bez chemii własne jabłka, borówki czy owoce pigwy.

  • Kiążka Bartowa J. Elmore’a, która wywołała już spore poruszenie wśród dziennikarzy i publicystów ekonomicznych i ekologicznych. Książka zajmująco opowiada o tym, jak firma za pomocą outsourcingu, wsparcia rządu, narzędzi rynkowych oraz lobbingu zbudowała globalne imperium. Coca-Cola wyrosła na giganta w czasach, gdy zasoby były ogólnie dostępne, lecz ich obecne braki znacznie utrudniają jej działanie, a produkty firmy dodatkowo wyczerpują bogactwa naturalne naszej planety i pogarszają stan...

  • Strucla z korzenną nutą

    ...piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec na złoto (ok. 30-35 min). Gdyby strucla za szybko się spiekała, przykryć ją folią aluminiową. Podawać jeszcze ciepłą, obficie oprószoną cukrem pudrem.   Zobacz także:

  • Zdradzamy cztery kulinarne inspiracje, dzięki którym Święta Bożego Narodzenia zyskają wyjątkowy smak, a impreza Sylwestrowa stanie się niezapomniana. Fot. 123RF/Picsel Ryba w okresie świątecznym nie musi kojarzyć się z karpiem czy śledziem w śmietanie. Jak unowocześnić nasze zwyczaje tak, by przygotowane przez nas potrawy zachwyciły naszych gości nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, ale i Sylwestra? Z pomocą nadchodzi Artur Gos, szef kuchni Sakana Sushi Bar we Wrocławiu, który...

Wideo na temat: strucla j
  • Strucla z twarożkiem

    Instrukcja wideo.

  • Przepis na tradycyjną chałkę

    Chałka, znana też jako plecionka, kukiełka czy strucla, zwykle pojawia się na naszych stołach przy okazji Wielkanocy, zwykle są bułką w charakterystycznej postaci - zaplecionego warkocza z ciasta. To delikatne, słodkie, puszyste ciasto drożdżowe, które znane jest u nas od setek lat: świetnie sprawdza się jako przekąska z gorącymi napojami! W kilka minut można zrobić ją samodzielnie w domu - wtedy

  • W kuchni Andrzej Polan pokazał jak zrobić idealne ciasto drożdżowe. – Drożdże potrzebują pożywienia, a pożywieniem jest na pewno nieduża ilość cukru – wyjaśnił. Jak prawidłowo zrobić rozczyn? Kucharz pokazał swoje ulubione wypieki z ciasta drożdżowego. Jak przekształcić klasyczne ciasto drożdżowe w półfrancuskie? Na stole pojawiły się takie pyszności jak: choinka ze strucli z makiem i czekoladowe ciasto z nadzieniem kokosowym.